- Jovisst kan Frøya og Hitra samarbeide, stråler dirigenten i Hitterklang, Gabriela Lukassen. Sammen med Anne Dorthe Øverland og Sistranda mannskor skal blandakoret fra Hitra holde to konserter, en i Dolm kirke nå på torsdag, og i Titran kapell ti dager senere.

Som lokalavisa skrev tirsdag, er det her duket for kjente og kjære julesanger. Noen norske, noen engelske.

- Og så vil Gabriela framføre en vakker sang hun har skrevet tekst og musikk til selv, sier en entusiastisk Anne Dorthe.

- Jeg så hvor mye hun var preget

Sangen, som har fått navnet "Oh Maren", er skrevet med utgangspunkt i Gabrielas kjennskap til Ida Broholm, og det som skjedde på AUF-leiren på Utøya i juli i fjor.

- Jeg ble så inspirert av Ida under Maren-oppsettingen, og jeg så hvor mye hun var preget av det som hendte på Utøya da jeg så henne igjen etter at hun hadde vært der. Dermed kom sangen, og melodien. Sangen handler blant annet om å være redd for det ukjente, og hva det kan føre til. Jeg tror verden har bruk for en sånn sang, sier Gabriela.

Første gang sammen

Sistranda mannskor og Hitterklang har samarbeidet før, da det var Anne Dorthe Øverland hadde dirigentansvaret for hitterkoret, og Hans Rabben dirigerte mannskoret.

- Men det er første gangen vi skal opptre sammen på Titran, sier Gabriela Lukassen som ble dirigent for blandakoret på Hitra i høst.

Korene har vokst siden de to damene overtok. Hitterklang har omlag 25 aktive, og Sistranda mannskor følger like bak i antall medlemmer.