– Det er tredje året vi har forestilling, men de som har vært på den tidligere år og tror at de ikke trenger å se denne tar feil, fordi vi endrer litt hvert år, og det er nye folk i rollene og mange nye unger som er med hvert år, sier Mona Skarsvåg i Frøya teaterlag.

Hun forteller at det er teaterlaget som står bak hele produksjonen, og at forestillingen har blitt en tradisjon i førjulstiden.

– Det som er spesielt med denne her er at det er en forestilling laget av teaterlaget. Jeg har skrevet den, vi har sørget for kostymer, det er komponert musikk og sanger og vi har med et band. Så det er en egenproduksjon som vi er ganske stolte over. Det har kostet litt å sette den opp, men nå har vi bestemt oss for at dette vil vi gjøre. Da vi var klare til å vise den første gang var vi kjempefornøyd, og det har blitt en tradisjon.

Det er teaterlaget som har stått for alt i forestillingen, fra manus til kostymer. Foto: Frøya teaterlag

Det er mange barn med i forestillingen, og Mona forteller at den yngste som er med i år er 3,5 år, mens den eldste er noen-og-70 år.

– Jeg har lyst til å skryte av de flinke ungene vi har med oss. De er tålmodige, det er mye øving. Det er en forestilling med fire deler, så det er mye kostymeskift og ganske travelt, men ungene er positive.

Hun mener også at foreldrene må ha litt ros.

– Også må jeg skryte litt av foreldrene også, for dette beslaglegger ikke bare tiden til ungene, men foreldrene, så all honnør til de som kommer med ungene sine og gir de muligheten til å boltre seg i teatermiljøet.

– Jeg har lyst til å skryte av de flinke ungene vi har med oss, sier Mona. Foto: Frøya teaterlag

Hun forteller at billettsalget har vært litt så som så, og oppfordrer alle til å ta turen til kulturhuset på onsdag for å få med seg forestillingen.

Mona vil også understreke at forestillingen er for hele familien.

– Det er fremdeles en god del plasser igjen, så vi oppfordrer alle til å komme å se. Det er slettes ikke en ren barneforestilling, det er en familieforestilling. Vi har lagt inn humor som ungene forstår, men noen ting er det bare de voksne som flirer av. Dette er god underholdning og trivelig førjulskos.