En kjempestor, snill bjørn, og en mystisk magiker og tryllekunstner. Dette står på plakaten når Frøyafestivalen inviterer til Barnas dag lørdag 6 august.

Brannbjørnen Bjørnis stakk innom Frøya brannstasjon forleden, for å hilse på barna og fortelle at han kommer tilbake til Frøya under Frøyafestivalen.

Men da har Bjørnis med seg dansere og musikk og skal lage show for ungene.

– Brannvesenets maskot er utrolig populær, og dens evne til å lære barna om brannsikkerhet og andre forebyggende ting er bedre enn de fleste. Men i tillegg til å lære ungene viktige ting, er Bjørnis også en humørspreder, brannvesenets positive ansikt utad og selvsagt barnas store helt, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

På Frøyafestivalen får ungene oppleve Bjørnisshow, der han har med seg blant annet dansere og musikk. Etter showet får alle som vil møte den koselige bjørnen, hilse og ta bilder.

Erlings magiske reise

Etter at Bjørnis har takket for seg går en av Norges mest rutinerte magikere og tryllekunstnere på scenen.

– Erling Solland har tryllet og gjort magiske ting i over 50 år, og har deltatt på det meste som har med trylling og illusjonisme å gjøre. På Frøya vil ungene både få se og oppleve trylling og merkelige ting, som de vil undre seg over lenge. Erlings familieshow inneholder det meste. Spenning, humor og mystikk er stikkord når han tar ungene med på en magisk reise.

Solland er også buktaler og fakir, og tryller med blant annet levende dyr, og noen får delta aktivt i showet som medhjelpere.

Den populære buktalerdukken "Knut Kanin" er naturligvis med i alle show.

Erling Solland kommer med magishow.
Den populære brannmaskotten kommer til Frøyafestivalen Foto: Maja Holand, Monster, Nrk