Helgepraten

Navn: Ragnhild Sæther

Alder: 70 år

Yrke: Pensjonist

Bor: Sandstad

Sivilstand: Gift i 50 år med Kåre

Aktuell: Leder av Ansnes brukthandel som har åpent hver lørdag

Beskriv deg selv med tre ord.

- Hmm, det var vanskelig, men kanskje livsglad, blid og ståpåvilje kan være tre ord som passer meg.

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

- Jeg er veldig aktiv. Sykdom gjør at jeg må trene mye. Det er med andre ord veldig viktig å røre seg for meg. Ellers er jeg aktiv i lag og foreninger. Jeg er med i misjonsforeninga og har ansvaret for Ansnes Brukthandel. Videre har jeg vært med å stifte den lokale revmatiker-foreninga. Hjerte- og lungeforeninga har jeg også vært leder for. Litt politikk blir det også tid til. Jeg er medlem av brukerrådet for funksjonshemmede, og her er det utrolig mye å ta tak i.

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

- Jeg skulle ønske at jeg kunne vært enda mer fysisk aktiv, men leddgikta setter dessverre en stopper for det.

Hva gjør du om ti år?

- Da er jeg nærmere 81 år, og da vil jeg bare være pensjonist, med andre ord bruke litt mer tid på meg selv. Håper også jeg får anledning til å reise mere, men er redd for at helsa setter sine begrensninger her.

Hva ser du på TV?

Først og fremst nyheter. I tillegg setter jeg pris på gode serier. Krimserien Broadchurc er en av seriene jeg liker veldig godt. Ellers er jeg glad i sport. Spilte selv håndball i min ungdom, og synes det er kjempeartig med håndball på TV. Og så må vi ikke glemme vintersport. Her er jeg altetende, og nå ser jeg fram til spennende VM-dager i Falun. Heldigvis er mannen min like interessert, så nå skal vi kose oss med sport foran fjernsynsskjermen de kommende dagene.

Hva lytter du til i bilen?

- Vi hører gjerne på en musikkassett. Det blir gjerne litt gammeldans siden Kåre liker dette. Selv setter jeg også pris på litt religiøs musikk. Det som er sikkert er at vi ikke spiller bråkete musikk. Men det hender vi bytter ut musikken med en lydbok. Det er veldig trivelig det også.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

Hehe, jeg er nok ofte den som prater mest. Derfor er jeg kjempeglad for at jeg har beholdt hodet og taleevnen etter et slag. Uten taleevne hadde jeg ikke vært meg selv, nei....

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy?

- Kjendiser ser jeg nok av på TV.  Jeg ville heller tatt med med mannen min. Vi har vært gift i 50 år og trives sammen. Dessuten kunne jeg ikke satt ham igjen alene heime, vet du...

Leser du bøker?

- Ja, jeg liker godt å lese eller lytte til lydbøker når jeg har litt tid til overs. Jeg vil bl.a. anbefale Vera Henriksen. Hun synes jeg byr på bøker med spennende og interessante handlinger fra andre tids-epoker.

Hva er ditt beste barndomsminne?

- Jeg flyttet til Vågan ved Sunde da jeg var to år. Her minnes jeg en kjempefin barndom. Og så husker jeg godt turene til Trondheim. Først med motorbåt til Hemnskjela, og deretter videre til byen med “Fru Inger”.

Hva serverer du når du får gjester?

- Da er det ekte Hitra-mat som gjelder, det vil si fiskemat. Og det er jo akkurat det gjestene ønsker seg.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

- Jeg ville ta med gjestene på en rundreise rundt Fjellværøya og Ulvøya. Jeg har selv bodd der noen år, og vet at her finnes utrolig mange fine plasser. Når det er godvær, er det rene sørlandstemningen på Fjellværøya og Ulvøya.

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

VM på ski i Falun er god underholding, så det vil jeg anbefale. Men enda viktigere er selvsagt bruktbutikken på Ansnes som vi har åpen stort sett hver lørdag. Vi får inn nye gjenstander daglig. Det er det utroligste hva folk gir for å støtte oss, så jeg anbefaler alle om å ta en tur innom. Her finner du mye spennende. Og heldigvis er folk flinke til å bruke oss. Siden starten for fem år siden, har vi snart tatt inn en million kroner, så det er kjempeartig at arbeidet vi nedlegger gir resultater.