Går du med en aldri så liten skuespiller og/eller sanger i magen og kan tenke deg å delta i sommerens oppsetning av "Maren dømt til døden", er det fortsatt fullt mulig å bli med.

- Fortsatt har vi stor mangel i besetning av voksne aktører og kormedlemmer. Vi ser etter både kvinner og menn i alderen 30-50 pluss. Vi mangler også tenorer og altstemmer i "Marenkoret", forteller Unni Cicilie Haugen ved Kystmuseet i Sør-Trøndelag.

Første samling er 11. april

Hun ber interesserte ta kontakt med henne eller til kystmuseet.

- Det begynner å haste litt, da førstkommende samling er den 11. april. Vi har flere hovedroller som ikke er besatt, sier Haugen.

Som lokalavisa skrev for noen dager tilbake, er det Line Heie Hallem som skal spille Maren Johanne Olsdotter Jektvik.

166 år etter den dødsdømte Maren Johanne

- Når vi nå, 166 år etter fullbyrdelsen av drapsdømte Maren Johanne vil fortelle historien hennes på ny, er det ikke bare på grunn av historiens dramatiske omstendighet. Historien har noe generelt å fortelle oss mennesker om hvor svake vi er, men også om hvor sterke vi kan være, når bygdadyret er ute "å fær". I tillegg har den et persongalleri som flere av oss kan kjenne oss igjen i. Det er viktig å formidle denne historien gjennom generasjoner for at vi ikke skal glemme at en slik hendelse har skjedd i virkeligheten og rett rundt der vi trår i hverdagen. I tillegg kan man kanskje tilegne seg litt lokal historiekunnskap, sier Haugen.

Selv har hun hatt roller i Maren-spillet i flere år.

- Det er ekstra spesiellt å spille i Maren når man selv er oppvokst på stedet alt virkelig hendte. Følelsene og dramatikken blir så nært, sier hun.

Unni Cicilie er oppvokst på Dolmøya og kjenner både stedene og handlingen i stykket godt. Første gang hun satte beina ut på scenegulvet var i rollen som et av barna. I fjor hadde hun en av hovedrollene som Ane Benjaminsdatter.