Senjahopen

Senjahopen "føkking ruler" . Slik åpnet Anders Grønnebergs omtale av Senjahopens ferskeste album «Tåra, Pess og Blod» tidligere i år og han fortsetter:

«Det mest sprudlende, ærligste, frekkeste og deiligste norskspråklige albumet jeg har hørt på lenge. «Tåra, pess og blod» er skamløs befriende, betakende raus og morsom.».

Det var ikke bare Dagbladet som likte det de hørte. Også konsertene på lanseringsturnéen høstet lovord både i papiraviser og på nett. Men man lever ikke av terningkast alene, langt viktigere er det at publikum setter pris på orkesteret, og der viser det seg at entusiasmen står i taket.

Hålogalandslaget

De færreste har vel glemt Joddskis konsert under fjorårets Jorddunst. Nå er det på'n igjen. Joddski og RSP er nordnorsk raps to største navn (og landsdelens største rappere reint fysisk).

De to gamle erkefiendene er nå gode busser, og jobber med et album sammen under navnet Hålogalandslaget. Navnet er tatt fra den første låten de gjorde sammen, som var en remake av Karpe Diem sin “Vestkantsvartinga”. Joddski er tidligere kjent som en halvdel/tredel av Tungtvann, mens RSP var medlem i Harstadgruppa Kompani 69.

Gunhild Sundli

Etter flere eventyrlige år med plateutgivelser og utallige turnéer, satte Gåte punktum i 2005. Siden da har vokalist Gunnhild i flere år jobbet aktivt som skuespiller ved Trøndelag Teater. Det var nødvendig med en pause fra musikken, for å verdsette det å synge igjen. For et og et halvt år siden begynte hun arbeidet mot soloalbumet som skal slippes i september.

- Etter at jeg bestemte meg for å satse på sangen, har jeg testa mye forskjellig før jeg landet på det jeg lager nå. Reist hit og dit og prøvd meg med forskjellige sparringspartnere. Gunnhild skriver tekster inspirert av sitt eget liv, livet til mennesker som står henne nær og skjebner hun leser eller hører om. - Jeg tiltrekkes av å synge om ting folk kjenner seg igjen i. Jeg liker å bevege folk.

Divided Multitude

Å plassere bandet  i en bås er nesten umulig, men Progressiv Power Metal er kanskje det nærmeste. Her er det svimlende toner og harmonier skjønt forent med et trøkk vi aldri har hørt fra Fosen tidligere. Dette vil bli en stor opplevelse for de som er glad i melodiøs tung metal.

Divided Multitude ble startet i 1995. Etter utgivelsen av to demoer, "Stranded" og "Tale of Tomorrow", signerte de med Sensory Records for utgivelsen av deres debut-album «Inner Self». Albumet ble sluppet i 1999, og bandet turnerte i Norge og Danmark med det svenske bandet Hollow. Divided Multitude's andre album, "Falling To Pieces», ble utgitt i 2002. Dette førte bandet ut på en festivaltour, og bandet spilte på en rekke festivaler. Turneens absolutte høydepunkt var da bandet spilte på Prog Power Europe.

She Keeps Bees

Det faktumet at She Keeps Bees ikke bare er en tromme/gitar-, men også gutt/jente-duo, har gjort sammenligningene med The White Stripes og The Kills unngåelige. Musikalsk er det heller ikke milevidt fra, men råheten i soundet deres kjenner man også igjen i tidlige plater fra PJ Harvey eller Yeah Yeah Yeahs. Vokalen til Jessica har også blitt sammenlignet med Cat Power.

She Keeps Bees består av Jessica Larribee på vokal og gitar, samt kjæreste/produsent/trommis Andy LaPlant.