2., 3. og 4. august er nå bekreftet som dagene da årets Frøyafestivalen skal gå av stabelen. Og mens det de første fem årene "kun" har vært tilhold foran den store sceneriggen på Siholmen, vil festivalen i år starte i kirkerommet.

På kvelden torsdag 2. august starter Frøyafestivalen i Sletta kirke med en av artistene som har optrådt på samtlige festivaler på Siholmen – Åge Aleksandersen. Han skal spille sammen med gitarist i Sambandet - Gunnar Pedersen.

- Som mange vet, har jeg jo vært med å arrangere festival i Danmark i 25 år. Så festivalkonseptet er en modifisert norsk verssjon av en velfungerende og suksessfull musikkfestival for glade dansker. En vesentlig del av dette konseptet er den årlige kirkekonserten. Den er alltid utsolgt og hvert år står det publikummere utenfor kirkemurene. Allerede i fjor hadde vi planer om å introdusere kirkekonserten som en del av Frøyafestivalen, men besluttet å gjennomføre de første 5 årene uten, forteller festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

Salget av billetter vil starte i løpet av mai.

Vakker akustikk

- Jeg har hørt at akustikken i Sletta kirke er fantastisk, så jeg gleder meg til å presentere denne flotte duoen for det lokale publikummet, sier Stenhaug.

Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen har spilt sammen siden 1980, og har allerede opptrådt med et dusin konserter nå i vår i Norge og Spania. Ifølge Stenhaug har samtlige vært utsolgt.

Plumbo til Frøya

Fra tidligere er det kjent at bandet Plumbo kommer på Frøyabesøk fredag 3. august.

Det skriver bandet i turnelista på sin egen hjemmeside.

Åge (t.v.) og Gunnar (t.h.) har tidligere rocket Frøyafestivalen flere ganger sammen med Sambandet. Nå kommer de tilbake som duo. (Foto: Eirik Eriksen)
Plumbo har plottet inn Frøyabesøk fredag 3. august.