Trioen består av Helge Norbakken på tromme, Gjermund Silset på kontrabass og Jovan Pavlovic selv på trekkspill. Alle elevene fra 1.-7. klasse var invitert på konserten. Det var 5. – 7. klasse som hadde ansvaret for forberedelsene og selve arrangementet.

Etter at konferansierer og artistverter Brage Ulvan Leirvåg og Martine Frengen Fredriksen i 9. klasse hadde ønsket velkommen, fyltes gymsalen med dempede jazztoner.

Martine Frengen Fredriksen og Brage Ulvan Leirvåg

Balkanmusikk

Jovan Pavlovic Trio er et akustisk band og Pavlovic har selv skrevet all musikken. Det er en blanding av jazz- og folkemusikk som hører til sjangeren balkanmusikk.

- Vi håper at elevene føler at de har fått en fin kulturopplevelse etter konserten, sier Pavlovic, som er født i Serbia, men har bodd 20 år i Norge.

Helge Norbakken forteller at de har en annen måte å formidle musikk på enn det man hører på radioen i dag.

- Vi presenterer en annen type musikk og håper at elevene utvider horisonten sin, sier Norbakken.

Improvisasjon for å holde på oppmerksomheten

Trioen var veldig flinke til å få med seg publikum og Gjermund Silset kunne fortelle at elementene de brukte for å holde på oppmerksomheten til publikum hadde blitt til underveis mens de har spilt sammen.

- Det er mye improvisasjon og vi må se an publikum, sier Silset.

Ungene fulgte engasjert med og applauderte høylytt etter hver sang. Venke Fjeldvær, som har hatt hovedansvaret for arrangementet, var svært fornøyd med konserten og innsatsen til elevene som hjalp til å arrangere.