Frestivalsjef Hallbjørn Stenhaug har fått bekreftet 50.000 kroner i støtte fra Sør-Trøndelag fylkeskommune.

SE BILDER FRA ÅRETS FESTIVAL: Kyss, klapp og kjærlighet

SE BILDER FRA ÅRETS FESTIVAL: Danset med Boney M

- Det oppfatter jeg som meget positivt, nå har vi fått en fot innenfor, sier Stenhaug til lokalavisa Hitra-Frøya.- Jeg er sikker på at vi for 2014 vil få et enda større beløp, under forutsetning av at kommunen innen den tid tar en beslutning innen fylkeskommunens søknadsfrist

Søkte likevel

Fylkeskommunen har normalt som forutsetning for å gi ut penger at det samtidig foreligger en forsikring om festivalstøtte også fra festivalenes hjemkommuner. Det gjorde det ikke i Frøyafestivalens tilfelle i år.

- Selv om vi ikke hadde tilsagn fra kommunen da søknadsfristen utløp den 1. november, besluttet vi likevel å sende en søknad, så derfor er det ekstra gledelig at vi likevel ble tilgodesett, sier Stenhaug. Han opplever det økonomiske bidraget som en god håndrekning til alle de som tår på for det årlige sommerhøydepunktet.

- Jeg oppgatter dette som et stort klapp på skulderen til alle frivillige og ledere som har skapt et kvalitets-arrangement vi kan være stolte av, sier Stenhaug.

Bookingen ble forsinket

Nylig har også Frøya kommune fordelt sin festivalstøtte og vedtok for 2013-budsjettet å støtte festivalen med 175.000 kroner. Festivalen søkte opprinnelig om 250.000 kroner fra kommunen.

- Jeg kan ikke si så mye om programmet ennå. Vi ble noe forsinket i vår booking da kommunestyret ikke bestemte seg for å budsjettmøtet i desember. På grunn av dette "mistet" vi et par av de headlinerne vi hadde planlagt. Men nå er vi i full gang med bookingen, og det skal bli en se- og hørverdig festival i 2013, sier Stenhaug.

Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug (Foto: Sten Egil Røvik)