Strand SeniorBrass vil også i år skape god og tradisjonell jule-stemning i Sandstad kirke 21. desember.

- Vi har i år, som de to tidligere årene, valgt å kjøre to forestillinger, henholdsvis kl 17.30 og kl 21.00. Vi håper å fylle kirka til siste plass i begge forestillingene, forteller dirigent Roger Lund.

Tradisjon på årets korteste dag

Kakelinne-konserten er en tradisjonskonsert som Strand SeniorBrass (SSB) har hatt i mange år. Første gangen var i 1999, og da i låven på Haugland gård. Siden 2004 har konserten vært avholdt i Sandstad kirke, og alltid den 21. desember. Denne dagen er årets korteste dag, og vi kan feire at vi går lysere tider i møte, med Kakelinne-konsert.

Årets konsert vil by på flere overraskelser, i tillegg til tradisjonelle innslag med lesing av Alf Prøysens “Matja Madonna” ispedd en god del stemningsmessig julemusikk.

Flere publikummerne har de siste årene sagt “at det blir ikke jul før de har vært på Kakelinne-konsert med Strand SeniorBrass”. Andre har etter konserten uttalt, “nå har jeg fått julestemning”.

Strand SeniorBrass holder på tradisjonen, og byr på to konserter på årets korteste dag.

Charlotte kommer

I tillegg til Strand SeniorBrass vil vi under årets konsert få høre sang fra Kåre Hansen. Kåre har vært gjest i mange år - det ser ut til at Kåre og korpset trives godt i lag.

SSB-koret har blitt en tradisjon under Kakelinne-konserten, og dette vil vi også få høre i år. Som tidligere er det Roar Lyng som er dirigent.

Årets store gjest er Charlotte Audestad.

– Strand SeniorBrass er stolt over å kunne invitere lokale artister som har slått gjennom nasjonalt, samt at de også ønsker å opptre sammen med oss, sier Roger Lund.

Gerard Rooker har arrangert melodiene som korpset skal fremføre sammen med Charlotte. Gerard er fra Nederland, bor i dag på Frøya, og dirigerer Frøya skolekorps og Barman Voksenkorps.

Årets oppleser av den tradisjonelle Prøysen-novellen “Matja Madonna” er Ole Laurits Haugen.

– Det er godt at ordføreren vil dele litt av sin førejulstid med oss, mener dirigent Lund.

Strand SeniorBrass er stolt av å ha med alle sine flotte og spennende gjester under årets Kakelinne-konsert og ønsker å fylle Sandstad kirke til siste benkeplass i to hele forestillinger. Det vil også bli servert kaffe og noe å bite i.

Gave

Konserten er i utgangspunktet en gave fra Strand SeniorBrass til befolkningen og korpsets gode støttespillere.

– Men vi vil sette stor pris på om de fleste vil være med å spleise på kaffe, kaker og nye noter, ved å gi et bidrag til korps-kassen, sier dirigent Roger Lund som ønsker velkommen til en trivelige Kakelinne-konserter i Sandstad kirke.