Sist januar var det «Sommervennen min», (se videoen her) framført av Torunn Vatn Espnes og Isabelle Espnes fra Frøya, som representerte øyregionen i MGP Lokal-finalen på Ørlandet.

Nå er lokalavisa Hitra-Frøya, i samarbeid med andre lokalaviser og kulturkontorene på Hitra og Frøya, på leting etter kandidater til denne vinterens show. Alle får delta i en fellesmønstring i amfiet på kulturhuset på Sistranda. De som når helt fram, får opptre foran 3.000 publikummere i Ørland kulturhus og få DVD-innspilling produsert av NRK.

Tar konseptet et hakk videre

Basert på gode erfaringer fra de siste par årene har lokalavisa lyst til å ta konseptet MGP Lokal enda et hakk videre.

- Gjennom et godt samarbeid med Håvard Dyrø i kulturskolen på Frøya, lager vi MGP Lokal større og forhåpentlig enda bedre i år. Vi ønsker å utnytte mulighetene fra både sceneframføringer og video, nett og mobil for å finne fram til de to kandidatene som skal representere Hitra og Frøya på Ørlandet i januar, sier redaktør i lokalavisa, Bjørn Rønningen.

Fellesmønstring 15. november

Fellesmønstringa for Hitra og Frøya den 15. november blir i amfiet i kulturhuset på Frøya. Her er det åpent for alle som vil delta.

Denne kvelden vil vi ha en lokal jury på plass som velger ut inntil seks kandidater, som får hver sin videoproduksjon. Disse videoene blir så lagt på lokalavisenes nettsider rundt juletider for avstemming blant leserne. De to mest populære fra hver region går til en storsamling i Ørland kulturhus samme helg som NRK produserer den store Melodi Grand Prix delfinalen.

- Jeg synes det er ekstra artig at kulturskolen på Frøya har tatt så seriøst tak i dette at man har et eget undervisningsopplegg knyttet opp mot MGP Lokal. Men vi må understreke at denne mønstringa er åpen for alle sang- og musikkinteresserte mellom 11 og 17 år på Hitra og Frøya, enten man går i kulturskolen eller ikke, sier Rønningen.

Påmeldingsfrist 4. november

Påmeldingsfristen til fellesmønstringa er satt til 4. november. Påmeldinga skjer på epost til kulturkontorene:

Hitra: omar.pleym@hitra.kommune.no

Frøya: maciej.karpinski@froya.kommune.no

- Her er det bare å hive seg rundt, meld deg på i dag, enten du driver alene eller spiller i band, oppfordrer Bjørn Rønningen.

Kriterier for MGP Lokal

1 For å delta i MGP Lokal må man ha fylt 11 og maksimum 17 år i arrangementsåret (født 1995-2000)

2 Låten som fremføres er valgfri og kan gjerne være selvskrevet.

3 Låten kan maksimalt vare i 3 minutter.

4 Det kan maksimalt være seks på scenen hvorav maks fire på vokal

5 På lokalmønstringene kan låtene fremføres både live eller med medbrakt singback. Vokal fremføres live. Under finalen i Ørland Kultursenter skal alle innslag fremføres med medbrakt singback. Vokal fremføres live.

6 I finalen kåres fem vinnere. Hovedpremie for alle fem er å opptre med sin vinnerlåt som en del av oppvarmingsshowet på den nasjonale delfinalen, før sendingen starter i NRK. Alle 5 vinnerinnslag får dvd med opptak av opptreden, produsert av NRK.

Samarbeidsprosjekt i Midt-Norge

MGP Lokal er et samarbeid mellom flere lokalaviser i  Midt-Norge, Ørland kommune, NRK og produksjonsselskapet som gjennomfører Melodi Grand Prix. De lokale kulturskolene på Hitra og Frøya spiller også en sentral rolle i gjennomføringen her lokalt. Hovedpremien er å få spille på den store Melodi Grand Prix-scenen før de nasjonale artistene entrer delfinalen og den direktesendte tv-sendinga.