Dette skoleårets hovedforestilling i kulturskolen går av stabelen 25.mai i Frøya kulturhus.

– Siden i høst har mange elever jobbet, terpet, øvd og forberedt seg på replikker, koreografi og sanger. Det er ikke lenge siden kulturskolen hadde en stor danseforestilling, og vi skal få se igjen noen av disse numrene. Men denne gangen er det også både teater og musikk med i tillegg, ettersom HOME er en musikkteaterforestilling med scenografi, opplyser Toril Antonsen Aae, virksomhetsleder Frøya kulturskole.

Hun forteller at de også skal lage et program som skolens tegneelever har bidratt til.

– Sangkoret Harmundi, som kulturskolen har et formelt samarbeid med, skal også delta, noe som tilfører forestillingen en ekstra dimensjon. Det er alltid gøy å blande både barn og voksne utøvere på scenen. Harmundi fikk i vår Hitra kommunes kulturpris, noe også kulturskolen syns er veldig stas!

Toril Antonsen Aae Foto: Trond Hammervik

– HOME handler om det å ha et hjem og det å ta vare på det vi har rundt oss, både mennesker og natur. Mye av handlingen foregår i jungelen og det blir både kidnapping, hjemlengsel, tull og tøys! Enkelte vil nok kjenne igjen elementer fra Madagaskar-pingvinene og særlig den utrolig kule sangen I like to move it, move it!

– På slutten skal publikum få være med og danse! På kulturskolens Instagram-story  har vi lagt ut de superenkle instruksjonene til dansen. De kan alle som vil lære seg, og så skal vi ha ei heidundrende avslutning! Vi håper mange finner veien til Storsalen 25.mai, for å støtte våre herlige og modige elever! skriver Toril Antonsen Aae.

Danselærer ved Frøya kulturskole, Kristine Langholm Markussen, har laget instruksjonsvideoer slik at mange kan lære seg den nye dansen. Foto: Malin Lervåg