Kaizers, Plumbo, Teigen, Jektvik, Eidsvåg, Too Far Gone, Åge ... Lista over store navn er allerede lang for årets utgave av Frøyafestivalen. Og søndag slapp festivalsjef Hallbjørn Stenhaug enda ett; Vestlandsfanden.

SE VIDEOEN "Brenn alle bruer" VED Å KLIKKE PÅ HOVEDBILDET,

HØR "Livets glade gutter" i bildet til høyre

- Det er en stor glede å kunne presentere et av de største og villeste liveband i Norge. Musikere fra dette bandet har senere dannet sine egne band, for eksempel Vamp. Men Vestlandsfanden er noe helt for seg selv, sier Stenhaug. Han forteller at han støtte på bandet i forbindelse med deres konserter i Hongkong.

- Kinerserne var helt ville av deres sceneopptreden, selv om de ikke forsto et ord. Vi har mange store band i år, men jeg tror at Vestlandsfanden kanskje blir årets store overraskelse, sier Stenhaug.

Om Vestlandsfanden:

Vestlandsfanden er en norsk folk-rock-gruppe som ble dannet i Haugesund i 1979. Bandet har vært nominert til Spellemannprisen, gitt ut 15 plater, hatt en rekke radio- og fjernsynsopptredener og mange topplasseringer på Norsktoppen. De har også vært høyt oppe på spillelister for radio i Sverige.

Vestlandsfanden ses på som et meget hardtarbeidende folk-rock-band og har vært på en «evigvarende» turné siden starten. Melodiene «Plukka plommer i Hardanger» og «For livets glade gutter går solen aldri ned» er de mest kjente av flere hundre sanger skrevet av Reidar Brendeland.

(Foto: Vestlandsfanden)