Mandag drar TV2 i gang visningen av reality-konkurransen ”Farmen”. Sist sesongs vinner, Tommy Rodahl fra Sauøya og etter hvert Sistranda, ble plutselig norgeskjent som en hardtarbeidende, menings-sterk og dyrekjær handyman. Om få uker står en ny Farmen-vinner på podiet, klar til å overta for Tommy.

Hvordan vil du oppsummere året?

- Hvis jeg skal være veldig kort, kan det beskrives som en berg- og dalbane. Helt Beatles det ene øyeblikket, bare Tommy i det andre. Det var voldsomt hektisk rett etter finalen, så gikk jeg heldigvis tilbake den vanlige Tommy på Frøya.

Du ble vel ikke bare helt vanlige Tommy?

– Nei, jeg kan vel ikke påstå det. Det er blitt en ”før og etter”-sak. Jeg er sånn sett merka for livet. Det fine er alt det fine jeg har opplevd. Jeg har ikke hatt noe negativ dritt rundt meg, folk har vært så snille med meg, entydig sympatiske. Som jeg sa til familien da det braka løs: Kommer jeg ut av dete med 50-50 skryt og dritt, skal jeg være fornøyd. Men det har vært 99 mot 1, altså. Jeg kan ikke få fullrost måten jeg er blitt tatt imot både lokalt og nasjonalt. Jeg er grenseløst takknemlig, får ikke satt ord på det. Jeg var forberedt på å ta en masse drit. Da rant inn som verst , eller best, hadde jeg ikke sjans til å svare på alt. Det kom inn 1200 meldinger på få timer. Bare èn tekstmelding var negativ, der sto det ”din dritt”. Jeg trodde jeg skulle le meg fillete.

Hva har vært det beste med å være Farmen-Tommy?

- Som jeg sa; Hvordan jeg er blitt møtt med hjertevarme fra folk. I min naive verden virker det som om folk unnet meg seieren – det velger jeg i alle fall å tro.

Har du eksempler?

- Ja, du verden. Når folk jeg ikke kjenner ringer og spør om å få møte meg på Stjernesenteret. Så kommer det ei gammel dame med en svær bukett med blomster og sier at ”den skal du og kona di ha fordi dere har vært så flinke”. Da erdet vVanskelig å holde tårene tilbake.

Det høres ut som du er veldig fornøyd?

- Det går ikke an å si noe annet når man kommer hjem med bil og hytte og har tjent mer penger på ti uker enn jeg tidligere har gjort på ti år. Jeg er stolt av å ha vært med, er veldig fornøyd med måten jeg taklet oppdragene på. Og kjempefornøyd med bonusen det var å være igjen som den siste av 6500 som meldte seg på.

Blir det rart å ikke være regjerende mester?

- Det var en veldig ”hype” til å begynne med. Men det har ikke gitt noen yrkesmessig eller næringsmessig fordel. Det er veldig greit at det nå kommer en Farmen-Kjell eller en Farmen-Inger Grete. Jeg har ”been there, done that”. Jeg håper på en ny vinner som er verdig og kan ta fokuset bort fra meg.

Skal du følge med på 2012-utgaven?

- Jeg vet ikke. Jeg så en trailer der Gaute presenterte gården. Da kjente jeg at det rykka i meg. Huset er innreda likt, samme fargene, kjente igjen kjøkkenet, følelsen ”Helvete, der har jo jeg bodd”. Egentlig jeg hadde ikke tenkt å følge med, men tror bordet fanger. Men det spørs .. blir det bare krangling, gidder jeg ikke. Jeg har aversjon mot drittunger som driver og krangler om bagateller. Blir det resultatorientert jobbing og ”sunn krangling” mellom folk som prøver å finne løsninger, da følger jeg nok med.

Tenker du på hvor hardt de har hatt det, de som nå akkurat har avsluttet innspillinga?

- Jeg syns ikke det var så hardt. Vi mista mye vekt, men det går fort opp igjen. Det hadde ikke gjort meg noe å være med en gang til. Hvis jeg kunne tatt med meg ti håndplukka deltakere … dæven, vi skulle fått gård av det! Men når man må forholde deg til makeup-designere og alle andre som ikke aner hva det dreier seg om, er det tyngre. Jeg bare logga ut hverdagen og gikk over i modus der jobba, spiste og sov.

Hytta i premie – når flytter dere inn?

- Det nærmer seg innflytting. Om vi flytter inn i oktober eller november, vet jeg ikke. Men kongstanken er at vi skal tenne julegrana i egen stue.