Utfordrende, sensuelt og sjokkerende nakent og ærlig fra Emil og Sindre, skriver lokalavisa Hitra-Frøya i dagens utgave, der åpningsutstillinga til Emil Børø og Sindre Ulvær Mosand blir omtalt.

Da de viste fram sine oljemaleri i Ægirsalen lørdag kveld, håpet de nesten at noen ville gå i sinne.

Gutta hadde gått ut i media og lovd pupper, lår og nakenhet. Men ingen hadde nok forventet en så utfordrende utstilling.

- Vi ønsker å sjokkere. Dette skal være utfordrende. Ingen har sett bildene våre før, og vi håper på sterke reaksjoner, fortalte Børø like før publikum fikk komme inn i galleriet.

- Vi har familien vår her, og de vet ingenting om hva motivene er, så det blir spennende å se hvordan de reagerer, sa Mosand.

Les mer om utstillinga og guttenes filmpremiære i dagens papiravis/eAvis.

Når bildene endelig vises fram får de noen av de reaksjonene de håper på. Mange blir lange i maska, noen går fort forbi bilden, mens andre studerer kunsten nøye.

- Dette er vakkert. Selvsagt er det utfordrene, men så er det også sensuellt og pent malt, sier Åse Mosand, bestemor til Sindre.

Hun forteller også at hun tror noen vil være kritisk til bildene, men så understreker hun at dette er jo også med på gjøre guttene til bedre kunstenere.

- Jeg er i allefall en veldig stolt bestemor i dag, forteller hun.