SE VIDEO FRA 2012 HER

Det driftige grendalaget på Klubben har lyktes med skape et stort arrangement i Tungvågvatnet. Lørdag gjentas suksessen for tredje år på rad.

-  I fjor regner vi med at mellom 1.000 og 1.200 mennesker var til stede, forteller leder i Klubben grendalag, Aleksander Søreng.

Han forventer også et stort publikum lørdag. Da vi snakket med Aleksander onsdag, var 14 båter påmeldt. Det er flere enn på samme tidspunkt i fjor.

- Erfaringsmessig er det mange som melder seg på helt til slutt. Og har noen lesere lyst til å være med, så er det bare å ta kontakt med meg, sier Søreng.

Som vanlig skal det deles ut premier.

Raskeste båt, rareste båt og den største fiaskoen vil alle bli premiert.

- Gode sponsorer sørger for at vi har hele 15.000 kroner som skal deles ut i premier. I tillegg har vi også noen andre premier.

Samtidig har arrangøren laget en hinderløype for unger. Klubben grendalag har barn i fokus, og de har derfor både gratis inngang og gratis aktiviteter.

Hel grenda i arbeid

For Klubben grendalag et «Ta sjansen» et stort løft.

– Et arrangement med over 1000 mennesker, krever sitt. Mye arbeid er derfor nedlagt i planlegging, forklarer lederen.

En komite på åtte personer har ansvaret for gjennomføringen, men hele grenda er på en eller annen måte engasjert.

– Og heldigvis er folket lett å be. Engasjementet er stort, og folk stiller gjerne opp. Dette gjør arbeidet vårt lang enklere, noe jeg som leder setter veldig stor pris på, sier Aleksander Søreng som nå håper været viser seg fra den beste side på lørdag.