Søndag 31. januar hyller Frøya kultur- og kompetansesenter artisten Arvid Sletta fra Strømøya gjennom å vise dokumentarfilmen "Statement Too" etterfulgt av konsert med stibutebandet "Deleted".

- Arvid kommer også, poengterer kulturhuset.

Kultstatus

Gitaristen og komponisten Arvid Sletta fra Strømøya startet sin karriere i bandet Easy Riders på midten av 80-tallet, hvor også hans brødre Reidar og Øyvind var med. Arvid Sletta skapte seg et navn som en av Norges desiderte kultartister da han ga ut LP-plata "Statement" i 1990.

De naive og insisterende sangene nådde langt ut over Trøndelag, og restopplaget av plata skal ha blitt solgt ut i Bergen. Ett av Norges hippeste rockeband på den tida, Barbie Bones (fra Bergen), spilte coverlåt at «hiten» "Waking to the Station" da de spilte på Skansen i Trondheim året etter utgivelsen.

Bandet ble oppløst tidlig på 90-tallet, men Arvid Sletta fortsatte som soloartist. I dag er " Statement (1990) et ettertraktet samleobjekt, med stor kult-status.

I 2011 ga han ut albumet "Sletta CD 04", og senest i høst kom den hittil siste Sletta-utgivelsen, distribuert gjennom Steinar Solberg/ Bang Booking på Hitra.

Kritiker-rost musiker

Adresseavisens anmelder Ole Jacob Hoel skrev dette om Arvid Slettas utgivelse "Sletta CD 04" i 2011:

«Terningsystemet ble ikke oppfunnet for utgivelsene til frøyværingen Sletta. Han er ikke «god» eller «dårlig» i tradisjonell forstand. Arvid Sletta er sin egen skala - og dette er det klart beste albumet jeg har hørt med ham».

Statsstøttet film-prosjekt

Regissør Joern Utkilen fikk i 2013 to hundre tusen kroner fra Norsk filminstitutts prosjekt "Nye veier" for å lage filmen om Arvid Sletta. Utkilen har brukt musikken til kultartisten Sletta i flere av sine filmer. I dokumentarfilmen ønsket Utkilen å utforske sin fasinasjon for Arvid, samtidig som han ville dele Arvid Sletta med folket.

- Dette er et møte mellom to alternative kunstnere som begge har en tydelig egenart og følsomhet i sine uttrykk og hvor de begge har gjensidig påvirkning på hverandres kunstarter, skrev Norsk Filminstitutt i forkant av filmutgivelsen.