Første helga i mars blir det samling for alle som er interessert i å være med på årets oppsetting av «Oda fra havet». Det skjer på kulturhuset på Frøya.

Der blir det mulighet for både prøvelesing på roller og sosialisering med andre spel-interesserte, forteller arrangørene bak spelet, som ble spilt med stor suksess hjemme på Mausund sommeren 2014.

- Sett av lørdag 5. mars og søndag 6. mars. Kom til Frøya kulturhus og opplev teater og musikk på et nivå som gir deg noen fine stunder i sommer. Elin, Marte, Maciej og Arnstein vil gi dere en smakebit av årets oppsetting, forteller opphavsmann Vidar Oskarson ei drøy uke før samlingshelga.

For andre gang

I sommer skal «Oda fra havet» settes opp for andre gang på Mausund. Vidar Oskarsons historie om fiskerjenta Oda ble teater da Marte Hallem laget et teatermanus basert på Oskarsons trilogi om "Folket i Spåhålet". Første helg i juli blir det nye forestillinger.

- Da må vi selvsagt ha med mange dyktige frøyværinger på scenen! Vi har allerede hatt en samling før jul for spelinteresserte på Mausund, og nå kjører vi ei helg på fast-Frøya der vi håper enda flere vil møte opp. Vi vet det finnes mange dyktige scenefolk på Frøya, både innen teater, innen kormiljøet og i kulturskolen, sier regissør Arnstein Langåssve fra Scene Midt i en pressemelding.

Både Marte og Arnstein vil være til stede på speltreffet, og det samme gjelder musikalsk ansvarlig Maciej Karpinski og sangansvarlig Elin Karpinski.

Sangere og skuespillere

«Oda fra havet» er et musikkteater, med musikk laget av Marte Hallem. Det er behov for mange gode sangere på scenen, som samtidig ikke ser mørkt på å ikle seg et kostyme. – Vi trenger alt fra statister som ikke skal ha taleroller, men være viktige gjennom sin sangstemme i et stort kor, til skuespillere som har lyst til å gå inn i større og mindre roller. Vi oppfordrer spesielt menn til å melde seg, da vi har en del ledige interessante roller for menn, og det erfaringsmessig krever noe mer å få tak i nok menn til teaterproduksjoner. Barn og unge trenger vi også en del av, sier Langåssve.

Blanding av profesjonelle og amatører

Underveis i treffet vil det bli rom for hver enkelt til å stille spørsmål og fortelle hva de er mest interessert i å bidra med. For dem som ønsker å prøvelese for roller, vil det bli mulighet for det, forteller arrangøren.

– Noen av rollene vil bekles av profesjonelle, andre av frivillige skuespillere. Det er de frivillige vi nå er på jakt etter. Der trenger vi både damer og menn, unge og eldre. Årets profesjonelle på scenen vil bli offentliggjort om ikke lenge, sier Langåssve.

- Det blir uansett mange spennende sceniske utfordringer for dem som er glad i teater og sang. Vi håper så mange som mulig melder seg!, sier han.

Speltreffet arrangeres lørdag 5. mars og søndag 6. mars.