Frøya kommunestyre skal torsdag behandle en sak om innføring av søskenmoderasjon mellom barnehage og SFO. Kort fortalt handler dette om at hvis du har ett barn i barnehage (eller flere), samt ett barn (eller flere) i SFO skal det gis søskenmoderasjon på lik linje som om du har to (eller flere) barn i barnehage eller SFO. I dag har Frøya kommune søskenmoderasjon på barn i barnehage og SFO, men altså ikke hvis du har ett barn i hver ordning. Flere kommuner i Norge har allerede denne ordningen, blant annet Trysil, Modum, Hadsel, Tvedestrand, Svelvik, Høyanger, Nordreisa og Malvik.Rådmannen anbefaler at dette ikke innføres. Det er ikke opplyst noen kostnad på tiltaket, men under behandling av saken i hovedutvalg for drift ble dette opplyst fra rådmannen til å være ca. 300 00 kr pr.år. I hovedutvalget fremmet Høyre og FrP forslag om at søskenmoderasjon mellom barnehage og SFO skal innføres. Arbeiderpartiets fire representanter stemte imot.

Flere meninger finner du på våre debattsider hitra-frøya.no/meningerVi mener at det medfører en uheldig belastning for barnefamilier å ikke innføre søskenmoderasjon. Med to barn i barnehage vil man få søskenmoderasjon. I perioden når man har barn i ulike kommunale ordninger faller dette bort, for så å innføres igjen når begge barn er over i SFO. Barnefamilier er i en fase av livet hvor utgiftene er høye allerede. Vi mener at reduksjon i utgifter til familier i etableringsfasen er god familiepolitikk, god integreringspolitikk og god likestillingspolitikk! Sammen er dette med på å gjøre Frøya til en enda mer attraktiv tilflyttingskommune.

I kommunestyret vil vi derfor igjen fremme forslag om at dette innføres - så får vi håpe at Arbeiderpartiet og Sosialistisk venstreparti er enige med oss i denne runden.Kristin StrømskagFrøya Høyre