- Takk, Lise

Meninger

Svar til Lise Hauges innlegg om vindkraft på Frøya:

Godt å se innlegg fra en av de første som tok opp kampen mot vindkraftutbygging på Frøya! Det er også på sin plass med systemkritikken til Lise! Motstandere blir ofte overhøvlet for "formen" kritikken har, ofte fra folk som ikke kjenner systemets våpen og hva dette systemet spiller på: arroganse, usynliggjøring, avvisning og et helt arsenal av andre hersketeknikker!


 

Vi ser at f.eks. Agder Energi i disse dager samler sine kraftselskaper i fire land under navnet Entelios, og flere selskaper kommer etter. Det er ingen grunn til å feste lit til TrønderEnergi og  direktørens milde formuleringer om "grønn" og "selvforsynt" energi er annet enn pynt! Dette handler om at norsk kraft skal ut av landet.

Direktøren påpeker at vi har hatt vannkraft siden 50-tallet! Ja, vi har det, og dette er en kraftreserve som fortsatt har enorm potensiale, bare ved hjelp av oppdatering. Dette er stabil kraft og den er "grønn" - og dette er selvsagt noe som selger i et europeisk marked, som mangler stabiliserende kraft!  Dette er bakgrunnen for den maniske aktiviteten kraftspekulantene framviser! Dette er bakgrunnen for at norsk natur må blø for å betjene hjemmemarkedet med ustabil vindkraft! Dette er bakgrunnen for at energidirektører dikter historier om "selvforsyning"! Dette er bakgrunnen for at kraftselskapene benytter miljøbevegelsens begreper som "grønt - bærekraftg - miljøvennlig" om en industri som eter natur, dreper ørn, fjerner Co2-fangere som skog, kystlynghei og myr, og skaper støy i vår nærnatur. Dette er grunnen til at folk som tar denne kampen må belage seg på en kamp mot gigantiske og grådige aktører - aktører som vet å skaffe seg lokale medspillere blant politikere, og i administrasjon -(kommuner, fylkeskommuner, NVE og mange, mange andre.)

Les flere meninger på våre debattsider hitra-frøya.no/meninger

Disse aktørene er ansvarlige for at mennesker taper sine landskap. De er  ansvarlige for at folk over hele landet kjemper en kamp mot krefter som bruker systemenes makt, og de er ansvarlige for at det er et stort gap mellom folk som lever nær norsk natur og de som skal representere dem fra urbane luftslott!

Lise Hauge har erfart denne løgnen, og har satt ord på at det koster!  Takk Lise!

Hans Anton Grønskag