Titranspelet tar vare på viktig del av Norges kysthistorie

Meninger

Nok en gang ble vi bergtatt av Titranspelet!

Jeg dro sammen med formannskapet, som er kulturutvalget i Frøya kommune, til premieren av Titranspelet. Vi hadde forventninger, var spente og nysgjerrige!

Først var det friluftsgudstjeneste utenfor kapellet. Sterk opplevelse! De involverte i gudstjenesten bidro gjennom tale og sang til at vi kom i rette stemning og ga oss ytterligere forventninger til det som ventet oss på Moldhaugen.

På veien til Moldhauan var det boder med ulike remedier som vi kunne kjøpe. Det var mye fint, og det var profesjonelt laget.  Moldhauan hadde flotte kulisser. Plutselig var vi i 1899: Kostymene, færingen som kom med taterfamilien, måkeskrikene, skyene, vinden og sola.

FLERE MENINGER FINNER DU HER

Det startet med barn i lek. Så kom kvinna! Magnes musikk! Og dermed uhygga!

Hele spelet ble en sterk opplevelse! Det var tid for smil, latter og gråt. Og det var jeg ikke alene om!

Jeg lot meg imponere av skuespillernes innsats, deres innlevelse i rollene og et sant mangfold av spill fra alle aktørene – unge som gamle. Vi levde oss inn i livet på Titran for 120 siden!

Titranspelet er en sann kulturskatt – gitt som gave til Frøya kommune i 1989 av Hans A Grønskag og Magne Romestrand, etter en ide av Eva Mjøen. Det er kystkultur-historie av høy nasjonal verdi. Den tragiske Titranulykka vil aldri bli glemt – tekket være dette flotte spelet!

Tusen takk til alle dere som deltok – på selve spelplassen, i musikerbua, lydmannen, snekkere, instruktører og hele prosjektledelsen. Og Titran Grendalag og Fiskarheimen!

Jeg er stolt og ydmyk og varm om hjertet over at vi har en kulturskatt som Titranspelet!

Berit Flåmo

Ordfører