Meninger

- Teoriprøven for motorvogn bør avlegges på skolen

Meninger

Det fleste ungdommer når de fyller 16 år har veldig lyst til å få kjøreopplæring, om det er på bil eller motorsykkel. Som reglene er i dag, kan treningskjøring være tillatt i vanlig personbil sammen med sjåfør som har hatt sertifikat over en tid med merke på bilen i bak ,der det skal stå en stor L.

Men den store kostnaden kommer når de skal begynne å ta den obligatoriske førerprøven, og det koster mange penger .

Vi i Pensjonistpartiet har i vårt program til dette valget lagt inn at teoriprøven bør avlegges på den videregående skolen. Dermed kan den prøven være unngjort og penger spart, og eleven er klar for oppkjøring når den alder tilsier det , om det er på bil eller motorsykkel/moped.

Håper skolemyndighetene kan se velvillig på dette, og få lagt dette inn i skolens pensums-plan!

Per Ervik

Pensjonistpartiet