Meninger

- Telenor kan ikke stenge ned kobbernettet med dagens løsning

Meninger

Utkobling av nett i våre grender

Telenor har gjennom en tid hatt en kampanje gående i vår kommune, og sikkert i flere kommuner, hvor de kontakter abonnenter med internett via det gamle kobbernettet. Budskapet er at nå avvikles det gamle bakkenettet og kunden får tilbud om tilsvarende abonnement via mobilt nettverk.


 

Noen kunder har gjennom tidlige henvendelser fått tilbud om gratis modem mens andre får i dag betale flere tusen, alt formidles gjennom en telefonsamtale hvor det er bare å trykke OK på mottatt SMS etter telefonsamtalen, så skal alt bokstavelig talt gå i boks!

Ikke alle steder i kommunen har dekning via mobilnettet, og noen steder har dårlig dekning. Telenor kan ikke stenge ned kobbernettet med dagens løsning før en god alternativ løsning fungerer tilsvarende den vi har i dag. Det er både bofaste og bedrifter i disse områdene og verden er blitt slik at ingen kan fungere uten internett i dag!


 

Telenor har ikke monopol på levering av internett og det er viktig å sjekke ut andre leverandører før en trykker OK på SMS. Det er områder i Hitra kommune hvor det finns alternative leverandører som leverer bedre og billigere løsninger med god kapasitet.

Vårt mål og hva jeg vil jobbe for er at hele kommunen skal få utbygd et godt nett, enten via bredbånd eller luft, slik at alle får tilgang til internett med kapasitet som fungerer til dagens krav og formål. I tillegg til dette ønsker vi levering av løsninger fra flere leverandører slik at vi unngår områder hvor det er monopol med en leverandør.

På denne måten kan vi opprettholde virksomhet og fortsatt bosetting i HELE kommunen vår!

Sigrid Helene Hanssen, Hitra Høyre