Meninger

- Det var en såkalt Uriasplass, hærverk og fisketyveri fra første dag

Meninger

Skarsvågen og hærverk

Det er på Skarsvågen det skjer. Hærverk både her og der, nå er det maskinhærverk.

Må si jeg kjenner meg igjen fra 1991 til 2008 da jeg drev med torskeoppdrett på Skarsvågen. Det var en såkalt Uriasplass, hærverk og fisketyveri fra første dag, halve fisken var igjen for salg til jul.

Jeg bodde på Bekken den tiden, så da var det bare å forsyne seg. De ringte om natten og kontrollerte at jeg var mer eller mindre i drømmeland.

Noe av tyvfisken havna i hvert fall på Frøya Fiskeindustri som vibrosefisk. Jeg leverte selv, men visste ikke da at det var syk fisk.

Ellers havna tyvfisken rundt omkring, liketil til Møre sannsynligvis. Da jeg bodde på Bekken var det bare å forsyne seg. Etter at jeg flytta til øvre Skarsvåg en tid, skar de hull i nota. Enkelt og greit, det var fort gjort. Merdene ble påkjørt og knust til slutt. Da var det på tide å slutte mente tydeligvis fiskeridirektoratet, og slik ble det.

Etterpå kom det folk og spurte om de fikk lov til å sette sildegarn på vågen. Da forsto jeg at det ble snakka bak ryggen min. Måte på, var mulig fra de som drev med umerka bruk på årevis på vågen det da?

Det ble jo en del anmeldelser, men hvor langt kommer politiet med "mafia" som dekker hverandre. Torskerusene mine ble stjålet etter hvert, garna ble skjært i stykker osv osv.

Kan også nevne at jeg nyttårshelga i fjor fikk et anonymt brev. Etter at det ble åpnet var det ikke så anonymt lenger...

Så det er ikke bare på land "mafiaen" herjer, anmeldelser, dekker hverandre de der.


Harald Skarpnes