- En moralsk exit?

Geir-Are Valle 

Meninger

En moralsk exit?

Fremskrittspartiet ville ikke løfte en finger for å hjelpe de som hadde reist til den Islamske Stat og senere ønsket å komme tilbake til Norge. Det var Siv Jensen krystallklar på i mars i fjor.

Når Fremskrittspartiet i regjering nå nylig gjorde nettopp det, ble det bråk i partiet. Regjeringen hjalp en mor fra IS med to barn, hvor det ene er sykt, i å få komme til Norge.

Når Erna Solberg uttrykte at det var moralsk riktig å hjelpe denne familien, så har det for medlemmer av Fremskrittspartiet blitt oppfattet som en beskylding om at partiet er umoralske.


 

Den Islamske Stat

Mange norske ungdommer, både etnisk norske og med annen kulturell bakgrunn, sluttet seg til det ekstremt religiøse samfunnet Islamsk Stat utover i det forrige årtiet.

Hvor mange som kom fra et liv i utenfor-skap, hvor den islamske staten fremsto som en løsning på alle utfordringer, vet vi ikke. De ble deltakere i et bestialsk samfunn hvor mennesker ble utnyttet og drept på groteske måter.

Bestialiteten i den Islamske Stat har blitt sammenlignet med nazismens tankegods av blant annet Knut Arild Hareide, og det er grunn til å ofre en tanke til livet mange fikk etter krigsoppgjøret.

Tilgivelse

Mennesker tar dårlige valg, og handler i flokk. Det ser vi på mange områder.

Ekstrem ideologi, som med terror og frykt får grep om folk, har gjennom historien ført til kollektiv ondskap. Forførende ideologier kan med enkle løsninger få mange til å gjøre dårlige valg.

Barna hadde ikke et valg. Fremskrittspartiet er enige i at barna ikke skal straffes for foreldres dårlige valg, men vil ikke hjelpe foreldrene.

Har ikke foreldrene en plass i barnas liv? Også når de gjør dårlige valg?

Først kom loven, så kom nåden og sannheten, og barna har sin lovlige plass i det norske samfunnet.

Det har foreldrene også som norske statsborgere. Enten de skal straffes eller ikke.

Så at regjeringen, helt i tråd med de kristne og humanistiske verdier som Norge bygger på, har hjulpet familien er det eneste riktige regjeringen kunne gjøre.


Geir- Are Valle

nestleder Frøya Krf