- Vi har fra bankens side merket en pågang fra personer som ønsker avdragsfrihet

Tor Espnes 

Meninger

Vi har startet på en vinter som kanskje kan bli tøff for mange av våre medborgere. Vi skal snart feire jul, og mange er usikre på fremtiden.

Vi har fra bankens side merket en pågang fra personer som ønsker avdragsfrihet og bedrifter som trenger hjelp til å komme seg gjennom en annerledes vinter.


Frøyas 100 største bedrifter

Se hvor mye de tjente


I disse koronatidene er det viktig å se fremover. Alt har en ende, og vi ser frem til at vi kommer oss gjennom denne tiden, og igjen kan begynne å leve normalt.

Forhåpentligvis vil vi snart ha en vaksine som gjør oss i stand til å ta tilbake hverdagen. Uansett har nok dette gjort noe med oss både privat og i jobbsammenheng. 2020 vil nok stå igjen som et år som mange av oss vil huske.


Denne pengetelleren er så mye i bruk at for Tor er det uaktuelt å fjerne den

“Skal dere også legge ned minibanken?” - Dette er reaksjonen Tor Espnes, banksjef i Hemne Sparebank, frykter når de nå stenger Hitras eneste minibank 26.oktober og en uke frem i tid. 


Vi er allikevel i en region som har klart seg godt. Aktiviteten i næringslivet i Heim, Aure, Hitra og Frøya har vært høyt og nesten alle har hatt en jobb å gå til etter at sjokket i mars la seg.

Jeg har selv reflektert mye over hvordan de har det i andre land som Italia, Spania, Hellas, Thailand osv. Hva lever de av nå, de som har basert seg på turismen fra resten av verden?

Hvordan er det når all turisme uteblir?

De har det nok atskillig tøffere enn oss, og kan nok se langt etter statlige krisepakker.

Jeg er glad jeg valgte mine foreldre med omhu, og ble født i Norge. Vi tror nok at noen bedrifter ikke vil klare seg gjennom vinteren med de strenge korona-tiltakene, men vi som lokal bank vil i hvert fall bidra med det vi kan.

Vi vil også bidra så godt vi kan til at lokale lag og foreninger fortsatt er der når den normale hverdagen igjen kommer.

Husk å bruke de lokale bedriftene og handle lokalt i julehandelen, slik at alle de små og store lokale butikkene og bedriftene overlever en krevende vinter.

Det som er aller viktigst er å ta vare på hverandre. Ta en telefon til noen du ikke har snakket med på lenge. Kanskje er det noen som er alene, føler ensomhet, og trenger å snakke med noen.

Sosiale medier er vel og bra, men en telefonsamtale med noen kan nok gi en større følelse av nærhet.

Husk å ta vare på hverandre i førjulstida, og så satser vi på en flott jul og et godt nytt år.


Tor Espnes

Hemne Sparebank