Fra førstkommende mandag gjelder Atbs nye ruter. Etter at hitra-froya.no fortalte at froværingene mister sin mulighet til å ta en reise tur/retur Sistranda på en og samme dag, har flere engasjert seg i saken.

En av forutsetningene for å gjøre Dyrøya som knutepunkt for all båttrafikk i øyrekka, var at froværingene skulle sikres busskorrespondanse til Sistranda. Med nyrutene til Atb var denne busskorrespondansen tatt bort.

- Atb har fått beskjed om å redusere rutetilbudet. Men å fjerne korrespondansen med hurtigbåten, bryter med prinsippene, sier leder i fylkets samferdselskomite, Karin Bjørkhaug (Krf).

Etter at lokalavisa tok kontakt med henne i går (onsdag) har hun sammen med fylkesrådmannen hatt møte med Atb.

Hun kan nå fortelle at Atb innser at det å ta bort bussen som korresponderer med formiddagsturen til Frovær onsdag, torsdag og fredag, ikke er noen heldig løsning.

- Meningen var å redusere busstilbudet knyttet til fergeforbindelsen, men ikke til kombibåten. Man ser at det som er gjort her, ikke er heldig, og man jobber videre med en løsning på dette.

- Blir løsningen at man fortsetter med faste bussavganger, eller blir det bestillingsturer?

- Det kan jeg ikke si noe om. Det sees på flere muligheter, svarer Bjørkhaug.

- Nyruta trer inn neste uke. Vil det være løsning på plass allerede onsdag, som er første aktuelle dag?

- Jeg ser at vi har det travelt, og at det må arbeides fort. Men jeg kan dessverre ikke gi noen dato, svarer Karin Bjørkhaug, leder i samferdselkomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune.