Rosenborgs U 14 – 16 har lagt helgas treningssamling til Frøya, og invitert med seg lokale spillere til å prøve seg med eliten.

- Vi var her ute i høst og sa at hit skal vi tilbake. Det var kjempemessig å være her, og det er så flotte folk, sier en engasjert hovedtrener for RBKs U16 lag, Torbjørn Lie.

På grunn av været er treningene lagt innendørs til Frøyahallen.

- Vi var veldig uheldig med været. Det blir litt mer begrensa nå vi må være innendørs, sier Lie.

Han syns likevel det er topp å få med seg lokale gutter på treningene. 6 gutter fra Frøya og 3 fra Hitra er med i Frøyahallen på lørdag ,og flere skal være med på søndagens treninger.

- De guttene som er her syns jeg er bra. Lagene har sikkert valgt ut de beste, og de er tett opp til jevngode med våre. Det er mye bra ferdigheter å se hos disse guttene, sier Lie.

Han forteller at det er i denne alderen man for fult begynner å se etter talenter.

- Ja i takt med dårligere økonomi i fotballen, blir spillerne yngre og yngre før de før prøve seg. Vi satser veldig mye på talentutvikling og den jobben vi gjør nå er veldig viktig, sier Lie. Han vet ikke om en klubb som Rosenborg gjøre så mye annerledes enn lagene i distriktene, men tror hovedforskjellen er føringer ovenifra.

- Vi får bestillinger fra A-laget at de er ute etter spillere med de og de kvalifikasjonene, og da er det det vi må trene på.

Ønsker å satse på fotballen

- Jeg har forstått at guttene syns dette er veldig stas å være med på, og de er ivrige, sier Lie.

Det bekrefter Rikard Melhus(16), Øyvind Høgseth(16) og Mantas Petruska(15). De har alle tre vært med på lignende samlinger før, og syns det er artig og inspirerende å få være med og prøve seg på dette nivået.

- Det er mye mer seriøst enn det vi holder på med til vanlig. Vi må stå på hardere og det er mye styrke, sier Rikard Melhus, som forteller at det likevel ikke er noe problem å holde følge ettersom han driver en del egentrening.

- Det er mye som er det samme også, men det er veldig bra oppvarming her så man får i gang hele kroppen. Det er litt mer trøkk her enn vi er vant til, sier Øyvind Høgseth som vil bli så god som han kan bli i fotball.

- Det er jo et av Norges beste lag, så selvfølgelig er dette artig, sier Mantas Petruska. Det beskjedne fotballtalentet syns han har et stykke å gå for å nå opp til RBK-guttenes nivå, men syne treningssamlingene går fint.

- Det er mye mer tempo, og det er artig å spille i så høyt tempo hele tiden. Jeg skal prøve å nå så langt som det er mulig i fotball, og ønsker å satse på det, sier han.

Lørdag ettermiddag skal det også være en treningssamling der lokale trenere er invitert til å delta.

- Vi skal presentere nytt treningsopplegg for guttene, og da får samtidig lokale trenere være med og se om dette også kan være noe for dem, sier Torbjørn Lie.