”Står nå enda da”, kommenterte Andreas på hitra-froya.no da lokalavisa mandag fortalte om elevene som stod i busslomma ved Fillan skole, over en time etter skolen var over.

God planlegging, sier Atb

For mandag skrev lokalavisa om busser som manglet, busser som var for seine og busser som kjørte rett forbi ventende skolebarn, da skolen startet denne uka. Leder i Midt Norsk transportarbeiderforening, Terje Pedersen mener AtBs organisering av skoleskyssen rett og slett er en skam.

- Frustrasjonen er stor flere steder i Sør-Trøndelag, og når Atb sier på radioen tirsdag morgen at planlegginga har vært god, så er det bare tull, sier Terje Pedersen til nrk.

Trist at det går ut over elevene

Rektor ved Fillan Skole, Hege Alice Østmark sa i går til nrk at det har vært ekstra travelt de siste dagene på grunn av den mangelfulle skoleskyssen, men at kommunesjefen hadde vært i kontakt med Atb som nå jobbet med å få på plass skoleskyssen.

– Det er trist at det skal gå ut over elevene, og at rutene ikke fungerer slik vi forventer, sier rektor Hege Alice Østmark.

For mange feil

Harald Storrønning i Atb innrømmer at det har vært for mange avvik og at henvendelsene har vært så mange at de har måttet sette inn hele tre ekstra telefonvakter.

– Vi har foreløpig registrert 38 turer med avvik, men det er nok flere. Det er et betydelig antall, og det burde ikke vært så mange sier Storrønning som lover å ha skoleskyssen under kontroll til mandag.

Tror ikke på noen snarling bedring

Terje Pedersen i Midt-Norsk transportarbeiderforening sier at de inviterte AtB for å samarbeide om best mulig turnuser, slik at arbeidsforholdene og tilbudet til publikum skulle bli så bra som mulig. Men at måten Atb nå gjør det på er stikk i strid med bussbransjeavtalen, som igjen er et premiss i yrkestransportloven i henhold til anbud.  Han tror det må mer enn en uke til , før skoleskyssen vil fungere optimalt

- Dette burde vært klart når de la ut anbudet. Det er en skam, sier Terje Pedersen til nrk.