Magne Stokkan, 22.03.1932 - 27.07.2022

Når kua eller andre dyr ble syke eller måtte insemineres, måtte vi ringe etter fjøstid på mårran for å avtale besøkstidspunkt. Selv om vi hadde prates om mårran, var det alltid et skikkelig «god dag» når vi treftes. På denne måten ble alle sett.

Han kom til Hitra 1968 og jobbet som distriktsveterinær i 34 år. Og mange år aleine som dyrlege, noe som var slitsomt kombinert med en lunefull migrene. Med sin grønne Opel diesel ble det ufattelige distanser hvert år.

Etter hvert som vi ble kjent ble det fine diskusjoner om bla økofilosofi og mysteriet rundt stjernebilder og det uendelige kosmos. Han var lavmælt og lyttende, men også lekende.

På Utset hadde vi en årrekke fotballkamper på nyslått åkeren. Tilfeldighetene gjorde at Magne kjørte forbi og ble vinket inn. Ofte ble det servert kaffe og is, noen ganger rømmegraut. Kampbildet hadde utviklet seg slik at damelaget låg under og derfor ble Magne utstyrt med kjole som på denne måten gjorde et godt og humoristisk supplement til laget.

Lokalavisas bilde i anledning hans overgang til pensjonist er illustrerende – smilende sittende på en okse.

For sitt langvarige virke som dyrlege og engasjement lokalt ble han tildelt Kongens fortjenestmedalje.

Magne forsvant gradvis og rakk å passere 90 år den 22. mars før han døde onsdag – våre tanker går til kone, barn, familie og venner.

Vigdis Athammer og Vidar Udseth