- Det var da han begynte å dukke opp på TV for mange år siden at folk først sa at vi var så like. Siden den gang har både elever, kollegaer, venner og familie sagt det sier Tor Erik Lossius fra Fillan.

Han syns jo også selv at det stemmer litt.

- Ja jeg ser jo en viss likhet. Vi har begge skjegg og er veldig kjekk, gliser hitterværingen.

- Jeg tror ikke vi er i slekt. Jeg han snakka med mamma om det, og hun sier at vi ikke er det iallfall. Jeg har ikke spurt sjølen, men jeg vet ikke at han hadde noen reiser til Nord-Norge på den tiden der i alle fall, ler Lossius.

Tror de er brødre

Tor Erik eller Totti som han også kalles, er lærer ved Stokkan ungdomsskole. Da elevene sa at han var så lik Truls Svendsen da han begynte som lærer der for 5 - 6 år siden, dro han ei skrøne og sa at det ikke var så rart ettersom de var halvbrødre.

- Jeg sa at han hadde vokst opp hos sin mor i Nord-Norge, og jeg på Hitra. Da noen etterpå spurte meg om dette var sant, sa jeg at det bare var ei skrøne.

Men skrøna levde videre så da det skulle arrangeres skoleball flere år etter lurte elevene på om ikke Totti kunne be med seg broren sin.

- Jeg skjønte ikke hva Øyvind skulle gjøre der. Men da de sa at han er jo så artig på TV, skjønte jeg at det var Truls Svendsen de ville jeg skulle ha med på skolen, ler han.

Denne historien fortalte han til kjendisen da han møtte han i dag.

- Var han enig i at dere er veldig like?

Lo og spøkte

- Det spurte jeg han ikke om, men han kikka veldig på meg og smilte så jeg tror han syns at jeg var veldig kjekk i alle fall. Han er en veldig trivelig mann. Vi lo og spøkte.

Tor Erik forteller at han i tillegg til et ganske likt ansikt, også har andre likheter med Tv-kjendisen som nylig gikk over Grønland med Cecilie Skog.

- Ja vi er begge Liverpool-fans og så har vi kanskje en tendens til å snakke litt skit begge, og vi byr litt på oss selv. Jeg må nok innrømme at jeg også ser likhetstrekk ved fysikken vår. Vi er jo høy, mørk og kjekk begge to, smiler Lossius.

Men Lossius har ingen planer om å følge i dobbeltgjengerens spor over Grønland.

- Nei, jeg har ingen umiddelbare planer om det. Jeg nøyer meg med å gå til bilen, jeg.