Størst av alt er kjærligheten. Hele Jesu liv på jorden og spesielt fastetiden vil vise oss Guds store kjærlighet til alle mennesker. Kampen han gjennomlevde forteller tydelig hvor verdifull hver eneste en av oss er. Fastetiden vil tydeliggjøre for oss hva det kostet å gi oss den fullkomne kjærlighet.

Alle har et sug etter kjærlighet

Vi har alle en beholder inni oss som lengter etter å være full av gode følelser. Følelser som skapes av å høre at en er verdifull. Følelser som skapes av at noen gjør noe godt for meg.

Et av de vakreste opplevelser av kjærlighet er å se nybakte foreldre som på stellebord vil lokke fram det første smilet fra barnet de er så ufattelig glad i stolt av.

Vi trenger å bli sett av foreldrene vår som barn, ungdom og voksen. Ikke minst tenåringene blir aldri lei av å oppleve i ord og handling at de er elska. Et amerikansk psykiaterpar har gitt ut to spennende bøker om dette. «Er du glad i meg» som handler om fylle barnet med så mye kjærlighet at det renner over og preger barnet. « Er du fortsatt glad i meg» som handler om å gi kjærlighet betingelsesløst til tenåringen.

Men også i eldre år er det sug etter å bli sett og oppleve at en er elsket.

Kjærlighet er å se mennesker som har det ondt og gjøre noe for dem. Det er slik Jesus møter menneskene også i dag. Hvert tredje menneske er ensomt og har det ondt. Mange skoleelever blir holdt utenfor og kanskje mobba Mer enn en voksen person som ingen vil snakke til

Et stort antall eldre menneske som nesten aldri får besøk.

All vår kjærlighet har sitt forbilde i Gud og Jesus.

Det skjer noe med det menneske som oppdager at Gud er kjærlighet og vil fylle meg med det rikeste jeg kan oppleve inni meg og i møte med mine medmennesker.

Bertel Aasen