Det var en kveld vi var på tur heim, spaserte oppover veien, så heile den flotte rekka med julepynta hus oppe i Lyngåsen, en flott plass å bo. Tenk det, over 40 år siden vi flytta tilbake til Frøya, 40 år siden vi fant oss ei fin tomt oppe i Lyngåsen, bygde oss hus og flytta inn på sommeren. Siden da har det blitt flere hus her oppe, faktisk dobbelt så mange.

Kommunal vei var det, strøm og telefon fikk vi montert, vannverk var det. Men så gikk det noen år så fikk vi brev fra kommunen om at vi var så heldige at vi skulle få overta veien, men etter som den ikke var noe særlig vedlikeholdt så måtte vi ruste den opp etter beste evne, for vei måtte vi ha. Vi måtte ordne med brøyting, for vi måtte på arbeide. Det var en ambulansearbeider, en lensmann, en bussjåfør, en elektriker, en drosjesjåfør, noen jobba i helsevesenet og noen måtte ha besøk av helse og ungene måtte gå til Nabeita på skolen. ( Ca. 3 km.)

Så begynte jeg å tenke etter, når vi høre hvor fantastisk det er å bo på Frøya, for det er vel det. Så er det slik at her oppe i Lyngåsen, her er det privat vei, (har stort sett fungert som anleggsvei de siste 20 åra), privat brøyting, private veilys, privat vann og så må vi vel etter hvert ha privat fiber hvis vi skal ha noen brukbar tilkobling til omverden, fordi Telenor skal koble ut kabelen som brukes nå, å noe fiber er det ikke mulig å legge til Lyngåsen.

Må kjøpe mobilt (brei)bånd sier Telenor? Det har vi gjort, men hvor breit det er det kan diskuteres, verst er det vel for dem som må bruk nettet til skolearbeid og arbeid. Her er det i dag ti husstander, pluss en god del annet bruk. Fire familier med i alle fall åtte unger, og flere kan det vel bli. Sånn ha det vært og sånn er det å bo oppe i Lyngåsen. Så har jeg lest i avisa at vi må ut med enda mange tusen når dem skal transportere kloakken herfra oppover til Nabeita.

Så til alle som ha fått beholde sin kommunale vei, fått den vedlikeholdt og asfaltert, får den brøyta, ha fått lagt frem fiber, vær glad for at dere bor på Frøya. For det skal dere vite at alt dette koster ganske mye penger og ekstra arbeide, men så er det vel noe som heter at det bestandig har vært forskjell på folk. Enda er det vel mer jeg kunne ha sagt, men nei ikke nå, det får bli senere en gang.

Nå er det sikkert mange som sier «hør på han sytekoppen der». Det er ikke syt, det er slik det er og til dem skal dere vite at det er ikke mange dager vi har angra på det valget vi tok med å bo oppe i Lyngåsen.

Ha et fortsatt GODT NYTT ÅR fra Lyngåsen.

Pelle