De spilte, bokstavlig talt på de fleste strenger, folkrockbandet Lomsk, da de sjarmerte seg inn i publikums hjerter med alt fra rolige viser til heftig rock.

Trivdes i hverandres selskap

Det kan være en krevende oppgave å være det første bandet på scenen på ny festivalkveld. Lørdag var det folkrockbandet Lomsk som fikk den oppgaven, mens kvelden var ung, og før publikum hadde blitt festivalvarme i trøya.

Det var lett å merke at både musikere og publikum trivdes i hverandres selskap. Foto: Bjørg Støen

Noen få hadde inntatt plassen nær scenen da Gudbrandsdalsbandet Lomsk åpnet konserten, mens ganske mange satt benket rundt bordene i god avstand fra musikerne på podiet. Om avstanden var lang mellom musikere og majoriteten av tilhørere, var de sistnevnte flinke til å gi positive tilbakemeldinger til bandet på scenen, og det var lett å merke at både musikere og publikum trivdes i hverandres selskap. Det viste seg også fort at storparten av publikum kjente flere av sangene til bandet.

Krydder

Både "Som å kome heim", "Utan ein", "Utestengd" og "Om eg svik" er ikke minst spilt mye på radio, så publikum sang villig med da Lomsk sjarmerte fra scenen.

Bandet, med Lars Bakke som frontfigur kommer nettopp fra Lom, har spilt siden 1982, og synger først og fremst på dialekt. Under Frøyafestivalen bød de også på litt andre sanger, alt med entusiasme og overbevisning. Fløyte og fele krydret musikken som besto av alt fra rolige viser til heftig rock. Applausen fra publikum viste at tilhørerne så absolutt likte den freske gjengen fra Gudbrandsdalen.