Oppdatert kl. 15:00: Trønderenergi varsler at nå skal alle husstander på Hitra ha fått strømmen tilbake.

351 strømkunder i området Ansnes, deler av Fjellværøy og Eidsvåg var uten strøm i formiddag. Trønderenergi jobber med å rette feilen og har folk på plass i området.

- Forhåpentligvis får vi retta feilen ganske fort, men det er vanskelig å si noe bestemt tid, sier kommunikasjonsrådgiver i Trønderenergi, Tore Wuttudal.

Trønderenergi har for øyeblikket arbeidslag ute som jobber med å reparere strømbruddene.

- Det er helt sikkert været som ligger bak, men vi vet ikke om det er salt eller vind som er årsaken, sier Wuttudal.

I alt var rundt 599 abonnenter i Fillan /Ansnes-området berørt da det ble et brudd i formiddag, men mange opplevde at strømmen kom tilbake ganske umiddelbart.

Det har vært strømproblemer andre steder i øyregionen også i helga. I går ble 1200 kunder på Frøya berørt, når strømmen var ute i en periode.

- I går hadde vi noen såkalte GIK rundt omkring som er en automatikk som slår inn ved brudd for å beskytte linjer, utstyr og folk.

Wuttudal forklarer at slike jordslutninger kan komme av seg selv ved trær som kommer borti linjene, fugler eller saltbelegg. Strømmen kobles da ut et kort øyeblikk i store deler av områdene, for så å komme tilbake fort i seksjonene som ligger lengst unna feilen.

- Vi har folk på stedet, og vi finner nok fort ut av dette, sier Wuttudal.

Politiet har i formiddag ikke fått inn meldinger om skader som kan knyttes til uværet i helga.