Kreft er ikke lenger synonymt med død. Takket være fremragende forskning har vi fått nye behandlingsmetoder og mer presise medisiner, slik at tre av fire som får kreft i dag overlever sin kreftsykdom.

Rakel Sivertsen (48) har fått beskjed om at hun ikke blir frisk av sin kreft. Akkurat nå finnes det ingen behandling som kan gjøre henne kreftfri.

Men det finnes et håp.

Håpet til Rakel og mange andre kreftrammede er at det stadig kommer nye fremskritt i kreftbehandlingen. At nye medisiner skal bli godkjent for akkurat deres kreftform. Nye behandlingsmetoder vil føre til at flere overlever og at kreften kan ta mindre plass i folks liv i fremtiden.

Rakel Sivertsen (48) har fått beskjed om at hun ikke blir frisk av sin kreft. Foto: Kreftforeningen

Da må det investeres i mer kreftforskning!

Men signalene fra myndighetene er at det ikke vil være noen økning i offentlige forskningsmidler de neste årene.

I dag er det rundt 100 personer som hver dag får beskjed om at de har fått kreft. Om ti år vil dette tallet stige til 140 personer, ifølge Kreftregisteret. Forskningssatsingen til myndighetene tar på ingen måte hensyn til den voldsomme økningen i kreftpasienter i årene fremover.

Kreftforeningen ønsker å kunne gi alle disse menneskene håp og muligheter til å bli frisk.

Når morgendagens kreftpasienter blir flere, er en det enda viktigere enn noen gang at det gis mer penger til forskning. Sammen med det norske folk skal vi gjøre vår del av jobben.

Kreftforeningen finansierer allerede en tredjedel av kreftforskningen som gjøres i Norge.

Akkurat i disse dager går tusenvis av russ fra dør til dør og samler inn penger til kreftforskning, gjennom vår innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft. Siden 2006 har det norske folk bidratt med mer enn 430 millioner kroner gjennom denne aksjonen alene.

Pengene som samles inn, går til forskning på kreft med spredning. Pengene du gir i dag, kan føre til at kreftpasienter får leve litt lenger.

Pengene du gir i dag, kan gi Rakel en ny mulighet og et nytt håp.

Derfor håper vi at folk åpner dørene, hjertene og lommebøkene sine de neste ukene. Slik bidrar du og jeg til at enda flere overlever kreft.

Distriktsleder for Kreftforeningen i Midt-Norge, Tom Anders Stenbro. Foto: Jorunn Valle Nilsen