Frøya er heldig når det kommer til aktivitetstilbud til barn og unge. Vi har Frøyahallene som består av basishall, flerbrukshall, svømmehall og klatrehall. Flotte Frøya storhall med sine gode fasiliteter for de som liker fotball.

Det er ingen hemmelighet at det er trange tider økonomisk for mange. Renteøkning og prisen på dagligvarer og drivstoff til himmels. Dette går jo da ut over de i samfunnet som har minst fra før. Som istedenfor chartertur til sydligere strøk eller campingtur velger å (eller må) feriere hjemme på Frøya. Ja, for det er familier på Frøya også som sliter med å få endene til å møtes. Frøya er også ei øy med mange tilreisende sommers tid.

Og ferieukene med barn i forskjellig alder som skal aktiviseres kan jo være en utfordring for enhver. Kanskje er ikke sommerværet helt sånn som vi ønsker heller.

Da er det veldig synd at aktivitetstilbud vi kan tilby skal være sommerstengt. Ei bestemor ønsket en rolig lesestund med barnebarn på biblioteket, ble også skuffet og møtte stengt dør, til tross for informasjon på sosiale medier om at det skulle være åpent. Det er jo forståelig at de ansatte ved disse stedene skal ha ferieavvikling de også. Men, de greier jo å ha åpent i vår nabokommune, så hvorfor skal ikke vi? Dette er jo tilbud som vi er så stolte av og ikke minst heldig å ha.

Det ble snakket varmt om badeland på Frøya. Et badeland som skulle trekke turister hit, med ringvirkninger som inntekt til hotell, spisesteder og butikker. Men hvordan skal vi lykkes med å holde et badeland åpent når de allerede etablerte tilbudene vi har ikke kan holdes åpne?

Dordi Hammer og Hege Jeanette Berg Johansen

Rødt Frøya