Flere hundre spillere fra Knøtte til Småguttenivå er i aksjon i Hitrahallen under Lerøycup i helgen og før cupen avsluttes i morgen kveld skal dommeren ha blåst igang 95 kamper.

Hele 51 lag fra Hitra og Frøya er påmeldt og det er mye idrettsglede å skue i Hitrahallen denne helga.

- Jentene går og snakker

- Det artigste med fotball er å spille, samarbeide, og å vinne. Men det viktigste er at vi har det artig sammen, sier ett av miniputtlagene til Fjeldværøy IL som består av Kasper Hammerhaug Selvåg, Madelen Sæther, Nikolai Arnø Fjeldvær, Jakob K. Herfjord og Odin W. Herfjord.

- Og det er mest moro når man vinner selv om det er litt vanskelig, sier Nikolai Fjeldvær.

Miniputtene synes det vanskeligste er å plassere seg riktig på banen, og de husker godt hvordan det var for noen år siden da de begynte å spille fotball og alle sprang i en klynge etter ballen.

- Jentene er litt sånn ennå. Jeg er med litt på et jentelag også og de går bare i en klynge og snakker og jeg må gjøre alt arbeidet, sier Kasper Hammerhaug Selvåg.

Gjengen forteller at de spiller fotball stort sett hver dag i ballbingen i tillegg til trening en dag i uka, og noen av dem har planer om å bli skikkelig god.

- Jeg vil bli fotballspiller, sier Odin Wraalsen Herfjord.

- På hvilket lag vil du spille da?

- Det spørs jo selvfølgelig hvor god jeg blir. Jeg har mest lyst til å spille på Barcelona, men Rosenborg også, sier den fornuftige åtteåringen.

Knuser Nabeita

I nabogarderoben sitter Trønder-Frøya 2 som nettopp har vunnet den siste av sine tre kamper.

- Det morsomste er å spille og å vinne. Og det har vi gjort. Alle våre kamper!  skryter Sebastian Valentin Ervik, Sander Haugen Eide, Oskar Skarpnes, Truls Eidsvaag,Trym Sæther Sandvik og Julian Kristiansen.

- Hvorfor vi vinner? Fordi vi trener mye! Vi har to treninger i uka og spiller veldig mye fotball ellers også.

Også her er det et par som kan tenke seg å bli fotballspiller på heltid og Liverpool er målet for Trym S. Sandvik, mens Oskar Skarpnes gjerne vil spille på Rosenborg.

- Det er viktigst å vinne mot Nabeita. Men de knuser vi læll, gliser et par av spillerne på Trønder-Frøya.

I dag har knøtte og miniputt vært i aksjon og i morgen starter lilleputt sine kamper klokka 08:30 på morgenen, og det blir fotballfest hele dagen til finalen i smågutter spilles kl 21.45 i morgen kveld.