I dag har videregående elever på Frøya muligheten til å oppleve teaterforestillingen §113, skrevet av frøyværingen Kristofer Blindheim Grønskag.

Langt forarbeid

- Det spesielle ved denne forestillingen, er at vi har hatt svært lang tid til forarbeidet med den, forteller Kristofer Blindheim Grønskag om arbeidet bak teaterstykket.

- Dette forarbeidet har tatt form av verksteder med ungdommer rundt om i hele Norge, hvor vi utfordret dem rundt tanker om demokrati, Grunnloven, og det å være ung i dag. Resultatet av dette forarbeidet mener jeg man kan se i resultatet, ved at det er en forestilling som retter seg spesifikt mot ungdom i dag, samt i at stykkets agenda er hentet fra deres måte å se verden på. Dette har vært både en inspirasjon og utfordring, forteller Grønskag.

- Forestillingen var veldig sann I dag fikk videregående elever på Hitra, muligheten til å se teaterforestillingen §113 skrevet av dramatiker og frøyværing Kristofer Blindheim Grønskag.

Flere Grunnlovsprosjekt

- Samtidig så har prosjektet knyttet til seg svært gode kunstnere på alle fagområder i teateret, og det har gjort prosessen svært givende. Det er alltid inspirerende å arbeide med mennesker som er gode i sitt fag, og som tilfører sin særegenhet til produktet som helhet, sier dramatikeren.

Dette har vært Kristofer Blindheim Grønskags tredje prosjektet i forbindelse med Grunnlovsjubileet.

- Det er greit at det også blir det siste. Det er fint at det er hundre år til neste Grunnlovsjubileum, og da skal noen andre få skrive forestillingene.

- Hvordan føles det å få forestillingen sin fremført på hjemplassen?

- Jeg er selvfølgelig veldig glad for at forestillingen vises på Hitra og Frøya. Jeg har jo gjennom hele oppveksten vært elev ved Kulturskolen på Frøya, og har alt jeg har lært derifra med meg i bagasjen. Spesielt fint synes jeg det er at stykket vises i regi av Den Kulturelle Skolesekken, slik at ungdom på Frøya og Hitra får mulighet se teater i skoletiden på sin hjemplass. Dette er veldig viktig! Samtidig blir man jo kanskje litt ekstra nervøs når forestillingen skal vises på Frøya. Man har jo alltid lyst til å gjøre en god innsats på hjemmebane, sier Grønskag før dagens forestillinger på Frøya.

Bilde fra gårsdagens visning av teaterstykker §113 skrevet av Kristofer Blindheim Grønskag