Er du som meg? At hvis en brikke i puslespillet mangler - da er det ikke mer å samle på? Hele greia med puslespill er å få legge den aller siste brikken på plass! Mestringsfølelse er en god følelse.

Jeg tenker at livene våre er som puslespill. Av og til kan vi føle at vi er i tusen biter - som når et puslespill faller ned på gulvet og brikkene ligger strødd utover. Noen brikker ligger med vrangsiden opp - alt er rot og kaos. Vi må forsøke å rydde i kaoset. Hver brikke må på rett plass. Det er ikke alltid like lett, og det hender vi strever lenge - men du verden så godt det føles når brikkene endelig er på plass.

Av og til er det herlig å sitte med et puslespill helt alene. Kjenne roen og stillheten mens brikkene legges på riktig sted. Andre ganger er det gøy å pusle et vanskeligere puslespill sammen med noen. Da ser man kanskje brikkene fra forskjellige vinkler og de faller lettere på plass. Kanskje det er noe å tenke på i livet også? - at vi ikke skal være så redde for å ta imot litt hjelp? Jeg tror faktisk at det kan være en styrke.

Vi er alle sårbare og vi opplever alle ting i livene våre som spiller på hele følelsesregisteret vårt. Glede, sorg, latter, smerte, angst og uro.

Hvis du ser nøye etter på et puslespill, så vil du se at brikkenes farger og mønster er forskjellige. I deler av bildet kan det være mørke og triste farger, men hvis man vender blikket litt oppover eller til siden, så ser man at det er felt med lyse brikker også! Når hele puslespillet er ferdig, ser man det ovenfra og da ser vi hvor vakkert det er. Da forstår vi kanskje bedre at de mørke brikkene må til for at de lyse skal vises. Lys og skygge - det er livet.

Husk at vi har en som er med oss gjennom hele livet. Både i gode og vonde dager. Gud er med og gir oss styrke. Det trenger iallfall jeg. Derfor er bibelverset fra 5. Mosebok kapittel 33, vers 25, et av mine yndlingsvers i Bibelen:

Som dine dager er, skal din styrke være.

Heidi Fugelsøy

Diakonimedarbeider