FN varsler klimakatastrofe. Aldri før har vi sluppet ut mer skadelige stoffer enn vi har gjort mellom 2010 og 2019. Klimaet og miljøet trenger at vi mennesker, både lokalt, regionalt, nasjonalt, og internasjonalt er vårt ansvar bevisst, og hjelper til å med gjøre kloden vår til et godt sted også for de kommende generasjonene. Et viktig tiltak vi som lever rett ved havet kan gjøre, er å fjerne alt søppel og skrot fra fjæra vår. Dette bidrar til at fugler ikke henter plastikk til redene sine, at dyrene i havet ikke får i seg mikroplast, og at plasten ikke tar livet av enda flere dyr som er like avhengig av havet som oss. Strandrydding gjør også at vi får ei fin fjære, som viser frem noe av det unike med kommunen vår, nemlig vår nærhet til havet.

SV og Norsk Folkehjelp inviterer til Strandryddedag den 5. juni, verdens miljødag. Vi møtes ved den gamle turistinformasjonen på Sandstad, og derfra rydder vi i fjæra på Kalvøya, og Jøsnøya. Alle er hjertelig velkomne, og vi stiller med grill, frukt, og alt du trenger av utstyr til strandrydding. Vi håper å se nettopp deg på verdens miljødag. Vel møtt!

Marcus Helgesson Svenning                                           Miriam Aclima Baglund Leder, Hitra SV                                                                   Norsk Folkehjelp Hitra og Frøya