Det var et spent Frøyalag som gikk på banen i dagens kamp mot Leksvik. Lagene lå på henholdsvis første og andreplass på 4. divisjons-tabellen og kjemper om opprykk. Frøya hadde i forkant av kampen 16 poeng mot Leksviks 14 poeng (Åfjord på tredje, også med 14 poeng).

Leksvik hadde høyere tempo enn hjemmelaget gjennom store deler av første omgang, og leda med to og tre mål midtveis i omgangen. Hjemmelaget tok etter hvert tak i kampen og med tre kjappe scoringer var de ajour og gikk så forbi gjestene. Vilde Vaagø hadde noen flotte scoringer fra distanse og Ida Sofie Aarvik viste at hun kunne sette ballen i mål like lekkert fra begge kantposisjoner.

Til pause leda Frøya 14 - 11

Kontroll i andre

Det var et helt annet Frøya-lag som kom på banen i andre omgang. Laget viste mer selvtillitt og treffsikkerhet og scora like godt fem kjappe scoringer før gjestene fikk satt en eneste en.

Hjemmelaget fortsatte å stå godt i forsvar, noe de også gjorde i første omgang, og i tillegg hadde Ulrikke Berg Karlsen flere fine redninger. Det meste klaffer for Frøya. Flotte innspill til linja som gir scoringer, Frida Rimol som passerer forsvaret på mesterlig vis og Trude Larsen som er sikker på straffene hun tar. Frøya holder 10 - 11 måls ledelelse gjennom store deler av omgangen og vinner til slutt 31 - 21

- Vi hadde en veldig svak første omgang, men vi spiller bra i forsvar. Dette fortsetter vi med i andre omgang i tillegg til at vi ikke slipper dem på kontra. Andre omgang har vi kontroll på, sier sportslig leder Øystein Clausen i Frøya IL.

- Hva sa du til laget i pausen.

- Jeg sa at det skal ikke være lov at dette laget kontrer oss i senk. Vi trener ikke sammen, så vi er litt rustne og trenger litt tid på å komme igang, men andre omgang er godkjent. Vi kjører to linjer, som vi også gjorde mot dem forrige gang vi slo dem, og det fungerer. Jeg er veldig fornøyd med dette, sier Clausen.