Tiden her i Kenya renner ut og vi har pakket koffertene og sjekket at alt er i orden. Forleden dag ble vi kjørt til ei fattig menighet i Kwangamor. Vi kjøpte inn kasseroller, sleiver, ris, olje, osv. slik at de kunne lage mat til alle. I kirka ble vi presentert for alle som var der. Det som gikk igjen var ordene «Jeg er fattig, men jeg har gleden i Herren». Veldig sterkt å få oppleve det.

Nonnene på Hotellet vi bor på er fantastiske. De har mye latter og glede. Synge kan de også. Fikk gåsehud da de sang «Amazing grace» på sparket.

I dag har vi delt ut såpe, olje, brunsukker, ris, mel, te til fattige familier. Utdelingen tok tid og det var imponerende å se hvor stille de foreldreløse barna satt og ventet på pakken med blant annet mat.

Første del av reiseskildringen til Alfrida og Lodve du finne her: Behovene er store. Enda gjenstår kjøp av sko og mat til de fattigste.

Brutte lenker deler ut såpe, olje, brunsukker, ris, mel og te til fattige familier. Foto: privat

– Det er veldig stort når en opplever givergleden

60 jenter trengte diverse sanitær utstyr. En sponsor ville gi kr.2000 hver måned fremover.

En sponsor ga 2 okser og en plog til å vende jorda. Vi kaller oksene Johnny og Lodve. Lodve er sterkest….Dette blir ekstrainntekt. De kan leie bort oppdrag for andre.

Oksen Lodve og Lodve Karlsen. Foto: privat

På gården til Simon Okima vil det bli en produksjon av sukker plantasje. Ellers leier han en fiskedam som skal høstes inn i mars.På hans eiendom er en aktiv fiskedam og en annen under oppbygging.

Det er veldig stort når en opplever givergleden. 10 nye senger og 10 nye madrasser er bestilt til jentene som bor på skolen. Stor glede og takknemlighet fra de i Kwangamor som opplevde å motta hjelp.

På eiendommen til pastor Simon Okima er det en fiskedam og enda en under oppbygging. Foto: privat

– Det skal bli godt å komme hjem til familien

Før flyet letter fra Kisumu skal vi investere i ei symaskin og stoff til vesker. Vår sjåfør, Godfred skal lære 5 damer å sy. Senere blir det noen 14-15 åringer som skal lære å sy.

Det vil bli merkelig når vi lander på Gardemoen. Vinter. Her har vi hatt omkring 30 gr. C midt på dagen. Det skal bli godt å komme hjem til familien.

Velsignet Julehøytid ønskes dere alle fra «Brutte Lenker». Alfrida og Lodve Karlsen