- Salget har gått strålende, sier Sverre Johansen.

Han oppfordrer privatpersoner til å ikke drøye til lille julaften om de vil sikre seg julemiddagen. Bedriften slakter mellom 1500-1600 sau hvert år, hvorpå det meste går til pinnekjøtt. Hittil har Dalpro solgt cirka sju tonn av slaget nå før jul. Også fenalår og varmrøkt lammelår har omtrent blitt blåst bort.

- Men varmrøkt lammelår har vi nylaget, og klart for salg fra onsdag. Fortsatt er det igjen filet av hjort og villsau, og ikke minst vår prisvinnende flatbiff, opplyser Johansen.

Selv har han stått i telt ved Trondheim torg sist fredag for å møte etterspørselen i byen.

- Det er veldig stor etterspørsel både på Hitra og i Trondheim. Vi begynte med en liten produksjon av pinnekjøtt for fire år siden. Men de tre siste ukene har det gått i ett, og det er artig, sier han.

Edmund Trøan (t. h) ville sikre lokale kjøttvarer til jul, men måtte snu i døra ved gårdsmatutsalget ved Dalpro.