"Minst to hitterværinger var på AUF sin sommerleir på Utøya i Tyrifjorden, da en falsk politimann begynte å skyte på deltakerne med et håndvåpen, i 17.30 tiden i dag. Etter det lokalavisa kjenner til skal en jente fra Hitra ha rømt ved å svømme fra øya og inn til land, mens en gutt gjemmer seg i buskene på øya for å unngå å bli skutt. "

Dette var den dramatiske meldingen lokalavisa la ut tidlig fredag kveld den 22. juli, før tragedien virkelig hadde gått opp for nasjonen. Noe senere fikk vi de hjerteskjærende historiene fortalt gjennom dolmøyværingene Ida Broholm og Thea Broholm samt Lars Johan Strand Vitsø fra Hemnskjela. Månedens tusenlapp går til vedkommende som gjorde oss i stand til å sette øyværingene inn i dramaet.

Ønsket Jens "til himmels", var en annen sak som har fått mye oppmerksomhet den siste måneden.

"Det var noe dritt at ikke hoffnarren fløy til himmels,"  skrev listekandidat Henry Stav i Frøya Frp på sin facebook-profil da bomben akkurat hadde rammet Oslo. - En slengkommentar om statsministeren som jeg beklager, sier Stav i ettertid når lokalavisa ringer og ber om en kommentar.

Flere har følt seg såret av Stavs kommentar, selv om den lå på hans egen profil på facebook. Selv om vel ingen tror han mente det bokstavelig, ble det en veldig diskusjon i avisspaltene om slik ordbruk er passende. Tipslodd til den som satte oss på sporet.

"Veien "oppspist" av vannmassene" kunne vi melde den 25. juli. Regnværet hadde skadet veien til Kongensvoll i Snillfjord slik at den ble helt ødelagt. Veien fikk vannskader flere steder, men ble helt uframkommelig mellom Våberghatten og Bystingen. En leser knipset et bilde og ringte lokalavisa. Vi takker så mye, og sender en bunke tipslodd til fotografen.

Også en rekke andre små og store saker får lokalavisas tipslodd i posten de nærmeste dagene. For eksempel sakene:   * Dåp av husbåt   * Lyngbrann på Gjøssøya  * Enda en boligbrann på Titran  * Storslått Amerika-besøk

Fortsett og send oss tips om små og store saker lokalavisa bør skrive om. Lager vi sak på det, sender vi lodd som takk for hjelpa.

Tips og bilder kan sendes på epost til post@hitra-froya.no, på mobil nr 2097 (husk kodeord HFTIPS) eller ved å ringe 72 44 04 00.