Fire Hitra-spillere og to trenere fra Hitra er i helga i aksjon på NM-finale i regionlag U16 i volleyball i Oslo. Jentene fra Hitra er sentrale spillere på Trøndelag, og hevder seg godt blant de beste lagene i landet. I morgen spiller de om tredje plassen, noe som vil være den beste prestasjonen av Trøndelag noensinne.

- Selv om det ble et stygt tap i semifinalen er jeg veldig fornøyd. Vi har fått maks ut av turneringen ved å være i semifinale. Vi stiller alltid på banen for å vinne men her er de aller beste spillerne samlet på åtte regionslag så motstanden er tøff. NM helga i Oslo er mye mer enn bare resultater. Noen treffer igjen kjente fra i fjor og noen kommer til å knytte nye vennskapsbånd i løpet av helga. Uansett resultat er ei slik helg en kraftig vitamininnsprøytning for unge volleyballspillere, som både får spille mot de beste, og ikke minst, se cupfinalene med de aller beste lagene i Norge, sier trener Paul Andersen.

Region Trøndelag fikk en kanonstart på helga, når Sogn og Fjordane fikk bank 2-0. Trøndelag spilte seg bedre og bedre utover i kampen. Laget startet kampen famlende og kom bakpå utover i settet, men en kjempeinnsats på slutten ga til slutt settseier 26-24. I andre sett var trønderjentene overlegne og gikk raskt opp til 6-0. Resten av settet var Trøndelag aldri truet og vant komfortabelt 25-19. Hitterjentene Thea Hestnes,  Anna Østmark Andersen og June Hafsmo spilte hele kampen for Trøndelag.

Thea Hestnes er kaptein på regionlaget og landslagsspiller, spiller sitt tredje sluttspill og er lagets veteran. Anna Østmark Andersen og June Hafsmo spiller sitt andre sluttspill og er sammen med Thea viktige spillere for Trøndelag. I tillegg er Hitra-spilleren Sharika Maurin med som debutant.

Den siste kampen i gruppespillet ble en ren finale mot region Øst etter at jentene hadde tapt 2-0 for Agder tidligere på ettermiddagen.  Etter en thriller av en kamp vinner Trøndelag til slutt kampen med 2-0.

-  Det betyr at vi er i semifinalen i Norgesmesterskapet og kan dermed ikke bli dårligere enn nummer 4, jubler trenerne Sara Fjeldvær og Paul Andersen.