Frøya Bibliotek har gått til anskaffelse av flere Kindle lesebrett til utlån i fra biblioteket, forteller biblioteksjef Monika Kopaczek-Styczen.Lesebrettene kan brukes til å lese elektroniske bøker, blogger, tidsskrifter og aviser via enheten.

260 digitale bøker

- På Frøya Bibliotek har vi 260 digitale norske boktitler å velge blant, opplyser Kopaczek-Styczen.

Blant annet kunne biblioteksjefen fortelle lokalavisa tidligere i år, at de gamle norske klassikerne vil bli tilgjengelige på lesebrettene.

- Det er to grunner til at vi kommer til å laste opp Ibsen og andre klassikere inn på Kindlene. For det første så er klassikerne tykkebøker, og tar stor plass i bokhylla. I en Kindle tar ikke boka større plass en den fysiske størrelsen på lesebrettet. For det andre gjør vi klassikerne mer tilgjengelig for ungdom og andre unge lesere ved å tilby de digitalisert.

Moderniserer biblioteket

Å gå til innkjøp av Kindle-lesebrett er en del av det å modernisere biblioteket. Rett og slett gjøre ting enklere for lesehungrige øyværinger.

I tillegg har de også ved Frøya Bibliotek sørget for at det er mulig med selvbetjent utlån og digitale lånekort.

Frøya Bibliotek fikk de nye utlånsterminalene på nyåret.

- På de skanner man bare lånekortet sitt selv og den boka man ønsker å låne, og så er alt i orden.

Mange lånere pleier ikke å bære lånekortet med seg, og tror derfor at de ikke kan benytte seg av utlånsterminalene, legger Monika Kopaczek-Styczen

- Men et digitalt lånekort kan man enkelt laste ned direkte på sin egen mobil og ta i bruk med en gang.

Mariel Kjønnøy (t.v.) og Natalie Sommer synes de nye utlånsterminalene er svært praktiske og lette å bruke.