Strand skolekorps og Strand SeniorBrass innledet Hitterkvelden og satte standarden for en flott kulturell aften i Hitrahallen lørdag.

Foran en fullsatt sal, geleidet konferansierene Thea og Frode Arntsen publikum gjennom kvelden. Far og datter hadde et humoristisk samspill som fikk publikum i salen til å trekke på smilebåndet og le.

Unge talenter

- Det skal bli en kvalitets underholdningskveld, lovet konferansierene Frode og Thea.

Deretter var det duket for talentfulle deltakere fra Hitra Kulturskole. Først ute var Sara Brasøy Fjeldvær med egenkomponert sang, etterfulgt av Syver Lie Rønningen med trommesolo og Anine Shurke med dans. Marte Ottesen sang underveis og bandet "No Mercy" bestående av Simon Dragsten, Steinar V. Fjeldvær, Nikolai Ulvær og Erlend Johnsen, opptrådde også på Hitterkvelden. Alle de nevnte ungdommene, har tidligere i år gått videre til UKMs fylkesmønstring.

Jubilant

Hitra Kommune fyller 50 år i år. Svein Bertil Sæther og Svend Sivertsen hadde tatt frem arkivbilder som de viste frem på storskjerm. Der hyllet de to karene mangfoldet som har vært her på øya, innen blant annet idrett, kultur og næring. I tillegg ga de publikum et innblikk i hverdagslivet til hitterværinger gjennom årenes løp.

Revyinnslag

Skaun Artikailleri ved Jon Lyngstad, hadde morsomme karakterer å by på underveis. Revynummeret med karakteren "Iver Gaustad" fikk latteren til å runge både høyt og lenge inne i Hitrahallen.

Prisvinnerne

Andre halvdel av Hitterkvelden, startet med sang og musikk fra kulturskolelærerne, etterfulgt av prisutdeling.

Næringsprisen 2013: Hitra Turistservice

Frivillighetsprisen 2013:  Ingar Helsø

Kulturprisen 2013: Hjorten 4H

Ærespris: Rolf Fjeldvær

En av manges høydepunkt

- Det er utrolig hyggelig å få være her på Hitterkveld, sa artisten Frode Alnæs.

Han var for mange, en av kveldens høydepunkt og Alnæs innfridde på alle måter. Ikke er han bare en svært dyktig artist og gitarist, men også "komiker". Med sine morsomme replikker skapte Alnæs topp stemning på tampen av kvelden. Frode Alnæs startet med sangen "Veit et sted" som Alnæs påpekte like godt kunne vært en sang om Hitra. Deretter fulgte Dance With A Stranger sin hitlåt "Long December Night" som både unge og gamle publikummere sang med til.

En perfekt avslutning

Til slutt var det Ingolf Jektvik, den unge artisten Kristian Antonsen og lærerne ved Hitra Kulturskole som fikk æren av å runde av festforestillingen. Med dikt og sangene  "Der æ kjæm i frå",  "Mørkdalsjenta" og allsangen "Øya", ble det en perfekt avslutning på nok en Hitterkveld-suksess.

Konferansierene Frode Arntsen og Thea Arntsen. Far og datter hadde et humoristisk samspill som fikk publikum til å trekke på smilebåndet
Frode Alnæs var for mange en av kveldens høydepunkter.
Marte Ottesen var en av de lokale artistene som opptrådde på Hitterkvelden.