Petter Johan Pettersen 1949 – 2023

Petter J. Pettersen har fra første dag, vært en av de absolutt viktigste bidragsyterne til Frøya skolemuseum.

Han hadde fra før tatt til orde for et skolemuseum på Frøya, og hadde på egen hånd bygd opp en samling i det gamle skolehuset på Stølan.

Denne samlinga står fortsatt. Likevel ville han ta del i oppbygginga av skolemuseet på Sistranda - og det har han gjort, i rikt monn.

Mange av de gjenstandene vi har her, har Petter skaffet til veie. Han samlet bøker, dokumenter og bilder. Alt dette er nå en del av skolemuseet.

Som den store samler han var, visste han nøyaktig hva han lette etter, og han lette – på gjenbrukstorget, på auksjoner og i egne samlinger - og han fant! Ofte betalte han for gjenstander, av sin egen lomme.

Det viktigste bidraget var likevel mannen selv. Han var en stille, og tenksom mann, men kunnskapene var store. Han var en herlig, levende påminnelse om det gamle ordtaket: stillest vann, har dypest grunn. Det meste man ser her har blitt realisert etter gode, dype samtaler med Petter.

Han hadde ikke en helse som gjorde ham skikka til kroppslig arbeid. Derfor tok han på seg sin del av dugnaden med å føre kartotek over gjenstander, og føre alt inn i gammeldagse skrivebøker. Det er gull verdt!

Også da han lå på det siste tenkte han på dette huset, og ville skjenke 6 kopier fra Nidarosdomens vestfront til skolemuseet, og bedehuset.

De fire månedsfigurene henger her, over hans yndlingssted – på benken fra Vikan gamle ungdomshus, som nå er borte.

Han vil bli savnet - men i gammelskolen er det lett å minnes denne kloke mannen.

Han lever i veggene!

HAG