- Et senter som ser mot framtida

Næringsliv

I forkant av åpningen av Blått kompetansesenter fikk fiskeriministeren bli med under signeringen av en avtale mellom NTNU og en rekke havbruksbedrifter.

Dette er en avtale som sikret et forskningsprosjekt med hele syv doktorgradsstipender som alle er rettet mot å finne ut av lakselus-problemene. To av doktorgradstillingene er offentlig finansiert, de fem øvrige finansieres av en så godt som samlet trøndersk havbruksnæring. Prosjektet skal ledes fra Trondheim, men Blått kompetansesenter vil være brohode ut mot næringa under feltarbeidet som skal gjøres.


 

Fiskeriminister Per Sandberg sa han ble rørt av å være tilstede, og gjentok dette i sin åpningstale, der han også kommenterte diskusjonene om at han som minister ikke respekterer den frie forskninga.

- La meg si det igjen: Jeg har utrolig stor tillit til norsk forskning, og jeg er stor tilhenger av uavhengig forskning. Men noen forskere skulle kanskje tatt seg en tur hit på feltarbeid, og se om kartet stemmer med terrenget, sa ha, og roset koblingen man har fått til på Frøya.

- Det at man har fått NTNU hit, er et sjakktrekk. Det man skaper gjennom Blått kompetansesenter er at man kobler forskning, teknologi og næring. Og det er sånn vi skal skape framtida, sa Sandberg.

Bygget, som er på 3600 kvadrat, har kommet opp på kort tid. For kun tre år siden var et slikt kompetansesenter bare på idestadiet. Og under åpninge i går gikk både senterleder Bjørnar Johansen og huseier Helge Gåsø langt i å si at det snart er klart for å bygge ett nytt trinn - ett bygg på over 4000 kvadrat vis a vis bygget som ble innviet.

Næringsliv